26. července 2021 • 11:00

Hrůza, děs, zklamání. Fanoušci PES jsou zdrceni budoucností jejich oblíbené pařby

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Evolution Soccer je minulostí. Společnost Konami se rozhodla k přejmenování klasické fotbalové pařby na eFootball. Vývojáři slibovali před rokem obří upgrade s novým enginem, jenže ten se změnil ve velké zklamání. Svou roli na tomto faktu hraje také cross-platform, jenž spojí hráče na všech možných platformách včetně mobilních telefonů. A to je jen začátek veškerých strastí.



„Tohle jim nemůžeme zapomenout!“ zní z davů fanoušků Pro Evolution Soccer. Rozhořčení je pochopitelné, PES 2022 bylo spojováno s velikánským očekáváním. Roční pauza měla dát vývojářům dostatek času k tomu, aby z PES udělali rovnocenného konkurenta FIFA. Jenže místo toho nepřišel pouze krok zpět, ale spíš obří skok několik let dozadu.

Vlna kritiky zasáhla Konami především kvůli rozhodnutí přejít na cross-platform. Konzole nejnovější generace skrývají jasný potenciál, místo toho se však kvalita rapidně zhorší, aby eFootball zvládal i mobilní zařízení. Vyhypované grafické upgrady jsou tytam, nejnovější trailer se setkal s nevídanou negativní reakcí.

EFootball bude nově zdarma. Zní to fajn, konečně nebudou muset hráči každý rok kupovat novou pařbu. Jenže ze začátku bude free verze dostupná pouze s devíti kluby a offline módy si gameři budou muset dokoupit jako DLC. A to dokonce v průběhu roku, ne s vydáním.

To znamená, že hráči budou potenciálně muset na několik z oblíbených módů čekat dlouhé měsíce. „Dřív jsme si stěžovali na pomalé transfery, nyní budeme čekat, zda se dočkáme Master League,“ nevěří svým očím jeden z fanoušků na Redditu.

Všechno nadšení je pryč. Dva roky čekali playeři PES na nové vydání, kterému se nakonec velká část z nich vyhne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud