17. března 2022 • 15:31

Dr. Disrespect založil herní studio, nyní do své nové hry prodává první přístupy jako NFT

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci loňského se populární streamer Guy „DrDisrespect“ Beahm pustil do videoherního byznysu. Založil vlastní studio Midnight Society, do kterého zlákal i bývalé vývojáře her Call of Duty, Gears of War nebo Halo.



Obrazně řečeno Dr Disrespect se vrací tam, kde původně začínal. Ještě než se stal streamerem na plný uvázek, tak Guy Beahm alias DrDisrespect pracoval jako vývojář ve studiu Sledgehammer Games, ve kterém se podílel na Call of Duty: Advanced Warfare.

Nyní Doktor a spoluzakladatelé studia Robert Bowling a Quinn DelHoyo začali prodávat přístupy do nové hry, kterou označují za nejlepší multiplayerovou hru na světě. Takzvaný Founder Access Pass nabízejí ve formě NFT (non-fungible token). Jejich hra tak má být napojené na svět kryptoměn.

Počet vstupenek do nové hry je omezený na 10 tisíc kusů a jedna vstupenka stojí 50 dolarů. Podle vyjádření na twitterovém účtu Midnight Society je o přístupy obrovský zájem a včera odpoledne vývojáři evidovali 50 tisíc žádostí.

Zájemcům tak evidentně nevadí fakt, že si za zhruba 1200 korun kupují přístup do něčeho, o čem nemají příliš informací a zároveň není jisté, kdy hra bude skutečně přístupná. Vývoj celého titulu totiž může trvat i několik let.

Způsob prodeje však vyvolává i negativní reakce. NFT ve hrách je totiž stále něco nového a řada hráčů se obává, že tento způsob prodeje herních předmětů může v konečném důsledku ještě horší, než jsou mikrotransakce ve hrách.

Témata:  gaming
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud