6. června 2022 • 12:50

Souhrn OWL 2022 - Kickoff Clash: Dominance Los Angeles Gladiators a Seoul Dynasty

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ze čtyř Overwatch League klání máme za sebou a známe vítězné celky západní a východní divize. Hráči Los Angeles Gladiators a Seoul Dynasty ovládli své turnaje, předvedli skvělý Overwatch a odnesli si slušný balík peněz.



V neděli vyvrcholila finální část Overwatch League 2022 - Kickoff Clash, ve které se rozdělovaly ligové body a hrálo se o více než tři sta tisíc dolarů. Dvě divize: West a East, dvanáct týmů, offline akce a beta klient Overwatch 2 v režimu 5v5. Co víc si divák mohl přát?

Západ ovládli "američtí gladiátoři"

Z dvanácti týmů se do vyřazovací offline fáze turnaje dostalo pouhých osm. Kvalifikační skupinou neprošly London Spitfire, Boston Uprising, New York Excelsior, Paris Eternal a Vancouver Titans. Naopak favorizovaní San Francisco Shock, Dallas Fuel a Los Angeles Gladiators si bez problémů zajistily postup do play-off.

Play-off část Kickoff Clash se kupodivu postarala o pár překvapení. Za prvý v semifinále vypadli dvojnásobný mistři ze San Francisco Shock vedení geniálním stratégem Daehee "Crusty" Parkem a za druhé Los Angeles Gladiators předvedli naprosto bravurní výkon. "Gladiátoři" převálcovali vše, co jim stálo v cestě a pojistili si finále ve vyprodané Esports Stadium Arlington hale.

Tam se hráči Los Angeles střetli s korejci z Dallas Fuel. Série by měla být vyrovnaná, jenže se tak nestalo. Fuel si prostě neškrtly. Výborná týmová práce a především neskutečný výkon mladého DPS dua Gladiators ukázal Dallasu, jak se to má dělat.

Kevin "kevster" Persson na Tracer/Genji a Patiphan "Patiphan" Chaiwong na Soldierovi nenechali korejcům sebemenší šanci. Svěřenci Maxe "Unter" Unterwurzachera vyhráli hladce 4:0 a vezou si domů 75 000 $.

Finální výsledky Overwatch League 2022 - Kickoff Clash: West Division

  • 1. místo: Los Angeles Gladiators - 75 000 $ a 3 ligové body
  • 2. místo: Dallas Fuel - 50 000 $ a 2 ligové body
  • 3. místo: Atlanta Reign - 40 000 $ a 1 ligový bod
  • 4. místo: San Francisco Shock - 30 000 $ a 1 ligový bod
  • 5. až 8. místo: Florida Mayhem a Houston Outlaws - 15 000 $ a 1 ligový bod
  • 7. až 8. místo - Washington Justice a Toronto Defiant - 1 ligový bod

 

Východ: Draci vládnou všem. Shanghai tentokrát třetí

Skupinová část východní divize Kickoff Clash proběhla poměrně rychle a bez sebemenších zvratů. Borci z Hangzhou Spark, Shanghai Dragons, Seoul Dynasty a Philadelphia Fusion si zahráli v online play-off části klání, zatímco Chengdu Hunters, Los Angeles Valiant a Guangzhou Charge se vůbec nedařilo.

Philadelphia Fusion mile překvapila. Pilný trénink a výborná synergie hráčů jim zajistila finálovou účast v bitvě o šampionský titul. Vítězové Overwatch League 2021 - Shanghai Dragons nakonec neuspěli a prohráli proti Seoul Dynasty, i když v prvním střetnutí dokázali těsně vyhrát 3:2 na zápasy.

Tentokrát to bylo také 3:2, ale ve prospěch "tygrů". Junyoung "Profit" Park a spol na rozhodující mapě (Ilios) byli o fous silnější. Hold hvězdné trio Dragons: Fleta, Whoru a LIP si bude muset na další titul ještě chvíli počkat.

V grand finale si hráče Fusion neškrtli a bleskově prohráli 4:0. Seoul byl o třídu lepší. Kvalitně zahrané ultimátky, týmová strategie a individuální akce Dynasty přispěly k titulu a pěněžité výhře ve výši 50 000 dolarů.

Finální výsledky Overwatch League 2022 - Kickoff Clash: East Division

  • 1. místo: Seoul Dynasty - 50 000 $ a 3 ligové body
  • 2. místo: Philadelphia Fusion - 35 000 $ a 2 ligové body
  • 3. místo: Shanghai Dragons - 20 000 $ a 1 ligový bod
  • 4. místo: Hangzhou Spark - 1 ligový bod

 

Gratulujeme vítězům a těšíme se na další turnaj, který se odehraje již za několik týdnů. Hráči a týmy si teď chvíli odpočinou a počkají si na novou verzi beta klienta Overwatch 2, který doufejme přinese spoustu novinek a zajímavých věcí.

Zdroj: Liquipedia

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud