23. září 2022 • 11:00

Středoškolská liga v Moravskoslezském kraji je zpět. Pořadatelská Cryptova láká na LoLko

Autor: Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cryptova School League se dočká druhého ročníku. V soutěži s herním titulem League of Legends se představí střední školy z Moravskoslezského kraje. Registrace je do konce září. Účast už přislíbyly Gymnázium Františka Živného Bohumín, Střední průmyslová škola Zengrova, SPŠEI, Vítkovická střední průmyslová škola, PORG a Gymnázium Komenského.



Po úspěšném prvním ročníku, kdy se do středoškolské Cryptova School League ve hře League of Legends zapojilo osm škol, se vše připravuje na start druhého ročníku, který se uskuteční na podzim letošního roku.

Cílem je rozšíření počtu zúčastněných škol na šestnáct. "Ostrava a s ní i celý Moravskoslezský kraj se mění před očima. Z průmyslového na moderní město, zaměřené na technologie a vzdělávání. Cryptova, jako tvář transformace Moravskoslezského kraje, tady kombinuje obě oblasti a dává školám i studentům možnost předvést, jak jsou na tom v tomto digitálním sportovním odvětví," říká CEO organizace Cryptova Michael Blažík.

Spolupráce s Technikou univerzitou Ostrava

Cryptova spojila síly s VŠ Báňskou - Technickou univerzitou Ostrava, která stejně jako loni poskytne zázemí na své Fakultě elektrotechniky a informatiky. "Ukazujeme zbytku republiky, že pro ty, které zajímají moderní technologie a nové trendy, je Ostrava tím místem, kde svůj zájem mohou během studia rozvíjet,” komentuje Blažík.

Střední školy v regionu se mohou hlásit do konce září na emailu filip.kostel@cryptova.cz.

Liga začne v říjnu 2022 a vyvrcholí na přelomu listopadu a prosince. Diváci se opět mohou během celé ligy těšit na přímé přenosy utkání na platformě Twitch.TV, kanále Cryptovagg.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud