25. září 2022 • 11:25

Konec srandy: G2 se loučí s ocelotem. Zakladatel a CEO organizace opouští klub po devíti letech

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Carlos "ocelote" Rodríguez Santiago končí a odchází z evropské organizace. Skandální party se podepsala na charismatickém majiteli, který pomohl dostat se bývalým Gamers2 a nynějším G2 na úplný vrchol. Kdo se ujme vedení klubu místo Rodrígueze, zatím není jasné.



Důvodem brzkého odchodu dvaatřicetiletého Carlose "ocelote" Rodrígueze Santiaga z pozice výkonného ředitele G2 Esports posloužil nedávný skandál s jeho účastí. O co se vlastně jednalo, zeptáte se?

Minulý víkend ředitěl úspěšného esportového klubu byl spatřen na oslavě v doprovodu kontroverzní a nechvalně proslulé osoby Andrewa Tatea, který je znám svými sexistickými a diskriminačními výroky a nenávistí vůči ženám.

V krátkém videu je zobrazena mohutná oslava, která zachycuje Santiaga společně Tateaem a jinými účastníky, jak radostně slaví postup League of Legends sekce G2 na mistrovství světa - Worlds 2022.

To popudilo nejen profesionální hráče, analytiky, ale i jiné známé osobnosti, včetně samotné organizace G2, která přispěchala s okamžitou omluvou a řešením celé bizarní situace. Po oboustranné domluvě Carlos byl suspendován ze své pozice na osm týdnů.

Situace se vyostřila krátce po té, co evropský velkoklub ztratil partnerský slot na budoucí globální Valorant lize (VCT), a tak padlo finální rozhodnutí o tom, že společná cesta Carlose a G2 končí. Santiago podal demisi, kterou organizace přijala.

Ocelote ve své krátké videonahrávce srdečně poděkoval všem těm, kdo ho a jeho klub aktivně podporoval a podporuje. Upřímně moc ho mrzí, že to takhle dopadlo, ale holt nedá se nic dělat a život jde dál.

Carlos Rodriguez úspěšně zastával pozici CEO G2 od roku 2013. Pod jeho vedením se G2 Esports podařilo vyhrát 14 mezinárodních turnajů v League of Legends, čtyři prestižní Counter-Strike: Global Offensiv šampionáty a deset světových klání v Rainbow Six Siege.

***

Nenechte si ujít:

 

Zdroj: G2

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud