13. října 2022 • 14:30

Škoda eRally Cup má před sebou už jen tři závody! Seznamte se s motor(e)sportem

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Populární automobilka Škoda pořádá další ročník motorsportového svátku eRally Cup. Změřit síly v herním titulu DiRT Rally 2.0 se rozhodly stovky nadšenců zaprášených tratí. Ve virtuálním modelu Fabia WRC pak absolvují letos 10 závodů. Po Rally Austrálie, která vrcholila 12. října, už zbývají jen tři.



Offline atmosféru ti nejlepší jezdci mohli zažít na konci září v OC Šestka na okraji Prahy. Ve speciálních kokptitech, jejichž cena se může vyšplhat až na několik stovek tisíc korun, se představila kompletní špička letošního hodnocení ŠKODA eRally Cupu

"Velmi náročný a napínavý závod plný chyb a soubojů od začátku až do konce," jak popsali organizátoři nakonec ovládl ve virtuálním prostředí řecké přírody Luděk Lušovský.

Ten neskrýval po závodě radost a vyzdvihl napínavé prostředí LANky, kdy své soupeře měl réalně vedle sebe a musel se oproti domácímu komfortu vybičovat k nejlepšímu výkonu i v cizím prostředí. 

Vítěz ŠKODA eRally Cup ŘeckoFoto ŠKODA eRally Cup

Závodil i někdejší jezdec F1 Tomáš Enge

Na akci dorazila i česká motoristická legenda Tomáš Enge. Jako jediný si vyzkoušel světově proslulý seriál Formule 1 a nyní se seznamuje s virtuálním závoděním.

Ve speciálním kokpitu v kombinaci s DiRT Rally 2.0 podle něj navozuje už velmi reálný zážitek. Auto se chová velmi věrohodně, což umožňuje i dokonalý sken jednotlivých tratí se všemi nerovnostmi. Na otázku, zda lze srovnat počítačové motoristické hry zdob, kdy byl ještě aktivní závodník s těmi současnými, měl jasnou odpověď: "Nebe a dudy."

Enge během offline závodu eRally Cupu poměřil síly ve speciálním klání s novináři. Pro některé možná překvapivě nevyhrál - to ale jen podtrhuje, že rozdíl mezi reálným a virtuálním závoděním je stále veliký. 

Monopost: Někdy je opatrnosti příliš. Pro titul si jde Verstappen, říká Enge
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud