10. ledna 2023 • 15:20

Esportový šlechtic eSuba. Modrá krev spojuje fanoušky a hráče přes 18 let, jak vznikl název?

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned v úvodu musíme zklidnit vaší zvědavost. “Jak ten název vznikl se nejspíš nikdo nikdy nedozví. Je to tajné,” říká zakladatel eSuby Ladislav Dyntar. Ostatně jak už to u legend bývá, jsou zastřené tajemstvím. eSuba je stálicí na tuzemské scéně, po téměř dvou dekádách existence rozhodně nezamýšlí zpomalovat.



Vznik eSuby se datuje do roku 2004 a nechyběl u něj ani Ladislav Dyntar. Organizaci zůstal věrný dodnes, kdy vykonává pozici CEO společně s Bersenem Hoxhou. 

“Před osmnácti lety jsme byli v podstatě jen banda kamarádů, která si chtěla užívat hry. Chtěli jsme být tehdy nejlepší nejen v Česku, ale i v zahraničí a usoudili jsme, že nejlepší cestou bude založit si vlastní organizaci,” komentuje Dyntar.

Z eSuby se stal mezitím pojem, šestnáct titulů mistra ČR je toho důkazem. Tyto úspěchy ale nejsou jen relikty minulosti, loni sestava LoL ovládla prestižní offline turnaj Hitpoint Masters, CS:GO sestava pak přidala do obří medailové sbírky dvě stříbra - z MČR v Brně a finále Sazka eLEAGUE na For Games. 

“I přes nárůst konkurence a subjektů, které mají obrovské prostředky, se nám daří držet na vrcholu scény,” říká k tomu Bersen Hoxha, který je náležitě hrdý na to, že se značka eSuba dokázala udržet i přes turbulentní období nástupu velkých investorů do tuzemského esportu. 

Vize 

V loňském roce oslavila eSuba osmnáctiny. Jako “dospělá” organizace chce i v dalších letech mít zásadní vliv na scénu a pomáhat jí růst. 

“Chceme se podílet na posouvání esportu a gamingu směrem k mainstreamu a jeho budoucnosti v rámci zábavního průmyslu. Chceme inovovat, posouvat hranice, budeme odvážní a přicházet s novými koncepty,” slibuje Hoxha. 

Modrá krev je pojem 

Žádný z českých týmů nemá tak krystalicky čistý claim jako eSuba. Modrá krev je zabudovaná hluboko do DNA organizace a v podstatě zevšedněla. “Sloganu modrá krev jsme věnovali strašně moc energie a času. Myslím, že je to pojem, který spojuje všechny naše fanoušky a hráče,” říká Dyntar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud