Adam Sušovský
13. března 2017 • 14:00

Tipy a rady play-off extraligy: Netíkův čas i postup Komety přes Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové extralize startuje play-off. To je šance i pro hráče Sazka Fantasy, pro které jsme vypsali hned několik turnajů o parádní ceny. Jako pomůcku jsme pro ně připravili tento užitečný přehled. Na informace o sériích a TOP volby hráčů se podívejte v článku.



Sparta-Kometa Kometa

Postup Kometa

Před sezonou dva největší aspiranti na titul se potkávají dřív, než by to kdokoliv čekal. Sparta jde do boje s našlapaným útokem a velkým sebevědomím, Kometa s velkými otazníky. Dokáže se vyhrabat z toho, jak zbabrala základní část? A udělají z ní návraty zraněných hráčů do sestavy znovu mašinu, která zkraje sezony extralize dominovala? To jsou otázky, které z Brna dělají zatraceně nečitelného soupeře, první minus pro Spartu. Přičtěte si k tomu vášně a fůru emocí, které válku těhle dvou gigantů provázejí, a vyjde vám to jasně. Tahle série bude dlouhá a rozhodnou jí maličkosti – Sparta musí udržet nervy, Kometa dát do klidu své brankáře. Komu se to povede, půjde dál. Favoritem je Sparta, deník Sport ale tipuje těsný postup Komety.

Koho se vyplatí sledovat

Marek Kvapil, útočník Kometa

Sezonu dohrával ležérně. Občas působil dojmem, že ho hokej ani nebaví. Kdy jindy by si měl hrábnout, když ne teď. Proto přece do Komety přišel.

Petr Vrána, útočník Sparta

Kdyby se v v extralize udělovala cena pro nejužitečnějšího hráče, deník Sport by ji dal jemu. Střílí góly, nahrává. Hodí se do přesilovek i oslabení. Jeho výkony navíc rostou s důležitostí zápasů.

Tomáš Pöpperle, brankář Sparta

I na něm bude hodně záležet. Tomáš Pöpperle umí zavřít branku, když se mu chce. Proti Kometě má teď navíc extra nominaci. Vzpomeňte, jak na konci sezony zaútočil na provokatéra Leoše Čermáka.

Hradec-Litvínov

Postup Hradce

Mountfield má jeden velký mindrák. Ještě nikdy nepostoupil do semifinále Tipsport extraligy, i když se už na začátku každé sezony vidí s medailí na krku. Hradečtí v závěru základní části navíc ubrali z plynu a hráli hluboko pod své možnosti. Ale jdou na Litvínov, papírově nejschůdnějšího soupeře, jakého si mohli přát. Je to klika? To se teprve ukáže. Na Vervu bacha, doma umí soupeřům zatopit, útok je plný individualit a tým má letos splněno. V téhle sérii je to Hradec, kdo musí. Litvínov si jde sérii vyloženě užít. Mountifeld by nicméně postoupit měl. Když ne teď, tak nikdy. Tým má na play off jako dělaný. Génius Jaroslav Bednář, bojovník Richard Jarůšek nebo provokatér Alexandre Picard. To je silný mix, který na Litvínov musí stačit.

Koho se vyplatí sledovat

Richard Jarůšek, útočník Hradec

Vypadá jako ďábel a přesně tak se chová. Občas je s ním prý těžké vyjít, ale v play off zazáří. Tyhle zápasy o všechno miluje, přitom už v základní části vyčníval. Klíčový hráč Hradce.

Jaroslav Bednář, útočník Hradec

Má dva tituly ze Švýcarska, jeden z Ruska. Extraligu už vyhrál se Slavii. Teď mu zbývá splnit poslední metu, kterou si vytyčil. Dotáhnout k medaili i Hradec. Jeho genialita se projeví hlavně v přesilovkách.

Karel Pilař, obránce Litvínov

Na konci základní sezony toho moc neodehrál, ale teď by udělal vše, aby Mountfieldu ukončil sezonu. Nejen že v Hradci naposledy působil, taky se s ním rozešel úplně v dobrém.

Sestavte si tým z hráčů extraligy a každý den hrajte o super ceny!

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Třinec-Chomutov

postup Třinec

Mají za sebou podivnou sezonu. Na jejím konci si ale udrželi postup do Ligy mistrů a teď jdou Oceláři po svém hlavním cíli. Po titulu! Můžete si o nich myslet, co chcete. Nevěřit jim, že po sezoně plné rozbrojů uvnitř týmu, začnou válet. Ale proč ne? Jede se od nuly a síla v Třinci je. Ukrutná! Chomutov, vyždímaný z pěti zápasové série s Mladou Boleslaví, pro ně může být dobrý rozjezd. Poslední vzájemný zápas vyhráli Piráti až v nájezdech 2:1, ani teď nebude padat moc branek. Sérii rozhodnou přesilovky a v nich budou silnější Oceláři.

Koho se vyplatí sledovat

Ján Laco, brankář Chomutov

Jestli si chce Chomutov dělat sebemenší naděje na postup, potřebuje Jána Laca v dobré formě. S Mladou Boleslaví branku zavřel a přispěl k obratu. Udrží formu i proti mnohem silnějšímu útoku?

Tyler Redenbach, útočník Třinec

Že tuhle sérii rozhodnou přesilovky, to už jsme si řekli. Tak si vsaďte na Tylera Redenbacha, kanadského centra, který se v nich stane třineckým trumfem. Umí akce tvořit, stejně tak i zakončovat.

Tomáš Netík, útočník Třinec

Jeho čas přichází. Tomáš Netík nebere zrovna málo peněz a Oceláři jej ze Sparty vzali proto, aby válel v play off. S Rostislavem Maroszem a Martinem Růžičkou útočí ze zákrytu třetí formace, to by mohlo klapat!

Mike27 ovládl Sazka Fantasy a letí za Jágrem na Floridu
Video se připravuje ...

Liberec-Plzeň

Postup Liberec

Plzeň dokázala v předkole skoro nemožné. Zmobilizovala síly a ze stavu 0:2 na zápasy fantastickým obratem proklouzla do čtvrtfinále. Na Vítkovice ještě stačila, teď to bude spíš o tom, jak dlouho dokáže soupeře trápit. A to nejen proto, že se o prodloužení sezony rvala do druhého prodloužení a času na odpočinek nemá moc. Stojí proti ní Liberec, úřadující šampion a vítěz základní části. Nejtěžší možný soupeř a velký favorit. Bylo by překvapení, kdyby Bílí Tygři připustili komplikace. V téhle sérii by měli mít jasně navrch.

Koho se vyplatí sledovat

Roman Will, brankář Liberec

V základní části odchytal 30 zápasů a stlačil průměr inkasovaných branek pod 1,7 na zápas. Nevídané, ale pochopitelné. Tygři nebudou moc inkasovat ani teď, jejich oporu se proto vyplatí mít v sestavě.

Radim Šimek, obránce Liberec

Než v létě zamává a zmizí v NHL, čeká ho v Liberci ještě jedna mise: Zkusit Bílé Tygry dovést za obhajobou. V extralize není lepší obránce, v zápasech o všechno to Radim Šimek potvrdí.

Dominik Kubalík, útočník Plzeň

Král střelců základní části se v předkole rozjížděl pomalu, k famóznímu obratu v sérii ale nakonec přispěl dvěma góly. Občas si při zakončení počíná zbrkle, ale jednu dvě gólovky za zápas si vždycky vytvoří. A nějaký ten gól ještě dá…

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud