27. července 2017 • 15:22

Analýza na první kolo HET ligy. Boleslav ve formě, Plzeň se trefila s Havlem

Autor: Sazka Fantasy
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začátek sezony je vždy ošidný. Těžko se předvídá forma týmů natož jednotlivých hráčů. I sestavy jsou pod rouškou tajemství. Přesto se hned v první analýze pokusíme doporučit ty nejvýhodnější hráče, kteří by na place neměli chybět.



Brankář

Tady to pravděpodobně nebude žádná velká komplikace, prostě vyberte toho, kterému věříte, že udrží čisté konto. Všichni jsou relativně levní. Plzeň má zraněnou jedničku a tak by měl šanci dostat Bolek (6,6 milionu). Ve Spartě to dle přípravy vypadá na Dúbravku (10,2), jestliže bude chytat ve čtvrtečním předkole Evropské ligy a nevyhoří, či se nezraní, tak se dá počítat s tím, že jedničkou bude právě on. Laštůvka (7,5) jako jednička Slavia je rovněž velmi levnou možností. Jestliže na tomto postu opravdu chcete ušetřit, tak se nabízí brankář Mladé Boleslavi Jabub Diviš (5,0) u kterého je velkou výhodou, že v době prvního kola bude dle všeho mít za sebou už tři ostré starty v Evropské lize, navíc jeho tým bude doma favoritem proti nováčkovi z Olomouce.

Obrana

U města automobilů ještě zůstaneme. Ve vaší obraně by se mohl objevit da Silva (8,0), nebo Fleišman (7,5). První jmenovaný si v loňské sezoně připsal tři góly, druhý zase tři asistence. Lákavou cenu má zase slávistický Frydrych (10,7), ten loni zvládl 4 góly a 2 asistence za 26 zápasů. Proti BATE si v předkole LM počínal velmi aktivně. Mladý Havel (9,6) měl zase povedenou loňskou sezonu v Bohemians, kde vstřelil dva góly, zahrál si EURO do 21 let a nyní by se jistě rád prosadil v Plzni. Tam má šanci i díky zraněním, navíc první zápas v Rumunsku nebyl špatný.

Záloha

A zase ta Boleslav! Jedná se o nejvíce rozehraný tým, tak by toho jistě chtělo v prvním kole využít. Přikryl (12,3) sice nepatří k nejlevnějším, ale z dvojzápasu má 3 přihrávky. Loni v lize stihl za 26 zápasů 5 gólů a 6 přihrávek. Určitě je tam stále prostor pro zlepšení, snad nám to tedy předvede hned v prvním kole. Pak už je ten výběr těžší. Velmi dobrý výkon podal v předkole LM i Kopic (8,8) a jeho cena je velmi přijatelná. Pokud jste vybírali zatím levnější hráče, tak by se v sestavě mohl objevit i často produktivní Šural (12,1). Pozor naopak dejte v případě angažování Budínského (13,4) z Karviné, který se předposlední zápas zranil a jeho nástup není jistý. Proto by nemuselo být špatné zařadit spíše jeho spoluhráče. Například Janečka (9,1) měl loni bilanci 4 + 6.

Sestavte si vlastní tým, soutěžte s kamarády a hrajte o super ceny!

Sazka Fantasy Sazka FantasyFoto Sport

Útok

Nabízejí se klasičtí kanonýři jako Škoda (13,8), nebo Lafata (13,1). U druhého jmenovaného může být potíž, že ho trenér bude možná dávat spíše pod hrot. Více branek by mohl přinést zápas mezi Libercem a Zlínem. V sestavách by tak mohl figurovat Diop (9,4), nebo Pulkrab (8,3), i když u Liberce je těžší odhadovat s kým nastoupí. A nakonec opět něco málo z Mladé Boleslavi. Minimálně jeden z dua Chramosta (8,5) – Mebrahtu (8,0) by se ve vaší finálové sestavě mohl objevit. V předkole jim to šlo velmi dobře.

Sestava na první kolo HET ligyFoto Sazka

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud