10. dubna 2018 • 12:38

PĚT trumfů v bojích o Stanley Cup: moderní Kasparaitis i jednička draftu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Nathan MacKinnon v dresu ColoradaNathan MacKinnon v dresu ColoradaFOTO: Profimedia.cz

    Boje o Stanley Cup opět začínají! Dvakrát za sebou slavili hokejisté Pittsburgh Penguins a nic nenasvědčuje tomu, že by nemohli útočit na hattrick. Vlastně by se mohlo opakovat loňské finále, Nashville je totiž hodně při chuti. Ale co další vyzyvatelé a individuality, jako třeba Nathan MacKinnon? Vybrali jsme pro vás tváře, které budou v příštích dnech zářit! Nebo ne? Podívejte se, kdo se ve vašich sestavách v boji o třicet tisíc korun na Sazka Fantasy vyplatí.

  • Nathan MacKinnon, Colorado, útočník

    Lídr Avalanche má za sebou tak dobrou sezonu, že je zvažován jako jeden z hlavních kandidátů na nejužitečnějšího muže celé sezony. V kanadském bodování skončil pátý se ztrátou jedenácti bodů na Connora McDavida. Co kdyby ale MacKinnon osm zápasů nezameškal? V play off si zatím zahrál jen jednou, a to ve své nováčkovské sezoně 2013/14 a v sedmi zápasech si připsal parádních deset bodů. Poradí si se silnými Predators?

    Nathan MacKinnon v dresu ColoradaFoto Profimedia.cz

  • Brad Marchand, Boston, útočník

    Je tím typem hráče, kterého vlastní fanoušci milují a zbytek světa ho nenávidí. V určitém směru jde o moderního Dariuse Kasparaitise... Všem hráčům Leafs bude pořádně pít krev, pamatuje totiž poslední vzájemnou sérii, ve které Boston kanadský tým potupně vyřadil v sedmém zápase, i když před koncem prohrával už 1:4 a určitě ji rád připomene. Marchand umí střílet důležité branky a skvěle si rozumí s Pastrňákem a Bergeronem.

    Sestav si vlastní tým z hráčů NHL a hraj o 30 tisíc na Sazka Fantasy!>>

    Hraj Sazka Fantasy a vyhraj nezapomenutelné zážitky Hraj Sazka Fantasy a vyhraj nezapomenutelné zážitkyFoto Sazka

    Hokejisté Bostonu zničili Ottawu na jejím ledě pěti gólyFoto Profimedia.cz

  • Auston Matthews, Toronto, útočník

    Nedávná jednička draftu je o rok zkušenější a s ní i celé Toronto. Před rokem dal v šesti zápasech play off proti Washingtonu hned čtyři branky, letos by to proti Bruins mohlo být klidně více. V základní části proti Bostonu sice neskóroval, ale bitvy o Stanley Cup jsou přece jiná soutěž... Poté, co se 22. března vrátil po měsíčním zranění do sestavy klubu, bodoval ve všech zápasech a zapsal celkem 13 bodů.

    Třicátý gól sezony vstřelil do sítě Floridy útočník Auston MatthewsFoto Frank Gunn/The Canadian Press via AP

  • Pekka Rinne, Nashville, brankář

    Tenhle vysoký blonďatý Fin dává vzpomenout na starší časy, kdy každý klub potřeboval v bráně špičkového, prověřeného a zkušeného gólmana jakými byli Martin Brodeur či Patrick Roy, aby se mohl ke Stanley Cupu přiblížit. Výhodou Predators je, že snad nemají slabou stránku. Před rokem došli nečekaně do finále, letos by bylo naopak překvapením, kdyby v něm nebyli. A když to útočníkům přestaně střílet a beci budou chybovat, tenhle pětatřicetilyetý chlapík uhasí pohromu. Jen dva brankáři letos zvládli více výher.

    Brankářská jednička Nashvillu Pekka RinneFoto Profimedia.cz

  • Crosby Kessel Malkin, Pittsburgh

    Tihle tři ovládli produktivitu loňského play off a celkem nastřádali 78 bodů. V letošní základní části byl Malkin čtvrtý, Kessel osmý a Crosby desátý. Pittsburgh v ní nebyl tak ultradominantní jako dříve, ale to nevadí. Není to přece potřeba. Klíčová část roku přichází teď a Pens si s ní ví rady, ne nadarmo poslední dva roky vládnou soutěži. Strašit je může snad jen chvíle, když by přišli o gólmana Matta Murrayho. Žádný Marc-Andre Fleury už totiž letos v záloze není.

    Úderné trio Pittsburghu Phil Kessel, Sidney Crosby a Jevgenij MalkinFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud