16. června 2014 • 09:52

Plzeň získala na hostování Chramostu, do Boleslavi pustila Ďuriše

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Plzně posílí útočník Jan Chramosta z Mladé Boleslavi. Do vicemistrovského týmu přichází na roční hostování s opcí. Za stejných podmínek míří opačným směrem Michal Ďuriš.



Plzeň získala hráče, o kterého usilovala delší dobu. Třiadvacetiletý Chramosta je bývalým juniorským reprezentantem a měl i nakročeno do seniorského národního týmu, než ho před dvěma roky přibrzdilo zranění. Na kontě má 34 ligových branek.

"Jde o velmi perspektivního fotbalistu. Přes mladý věk již odehrál více než 120 duelů v nejvyšší soutěži, zkušenosti stačil posbírat také v rámci evropských pohárů. V Mladé Boleslavi působí dlouhou dobu, pevně věříme, že změna angažmá mu pomůže k dalšímu fotbalovému růstu," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Jan Chramosta Jan ChramostaFoto Michal Beránek (Sport)

Právě oživení kariéry si od působení v Plzni slibuje i Chramosta. "Plzeň by pro Honzu měla být svým zázemím, ambicemi i složením kádru ideální volbou. A také oživením jeho kariéry změnou prostředí a dresu. Mělo by mu to dát nový impulz," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport invest, která hráče zastupuje.

Chramosta tak obnoví spolupráci s trenérem Dušanem Uhrinem mladším, pod nímž působil ve svých ligových začátcích. "Trenér o jeho příchod velmi stál. Měl by zkvalitnit naši útočnou řadu. Jde o technického hráče, kterému by styl hry Plzně měl být vlastní," dodal Šádek.

Plzeňští kvůli němu museli obětovat slovenského reprezentanta Ďuriše, který byl ve Viktorii od roku 2010. V nejvyšší české soutěži nasbíral na nejrůznějších postech od útoku až po beka 101 startů a vstřelil 15 branek.

"Michal byl v posledních letech nedílnou součástí týmu i kabiny, po čtyřech letech však také on hledal nový impulz," vysvětlil Šádek. "Za jeho dosavadní působení ve Viktorii je mu třeba poděkovat, odvedl velmi cenné služby," dodal.

Michal ĎurišFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud