26. června 2014 • 18:12

Bude jedničkou Štěch, nebo Bičík? Nebude lehké vybrat, tvrdí Lavička

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové brankářské duo ve fotbalové Spartě má za sebou první prověrku. Jako první se do branky v přípravě postavil Marek Štěch a proti ligovému nováčkovi z Hradce Králové (3:1) inkasoval jeden gól po střele Haliloviče. Jeho konkurent David Bičík nulu proti Českým Budějovicím (2:0) udržel. Trenér Vítězslav Lavička po obou utkání přiznal, že rozhodování nebude vůbec jednoduché. Výkony obou brankářů byly dobré, bude to těžké rozhodování, ale samozřejmě, že hlavní slovo bude mít Pavel Srníček.



Dělí je od sebe devět let. Oba přišli, aby ve Spartě nahradili odcházející dvojici Vaclík – Čech. A oba pojí sparťanská minulost. Bičík se v brance A týmu už objevil, když v sezoně 2004/05 nahradil vyloučeného Petra Koubu, jeho mladší kolega Štěch prošel všemi juniorskými celky letenského klubu a poté zamířil do West Hamu.

VIDEO | Podívejte se na sestřih utkání s Hradcem a Budějovicemi

Po utkání mu bylo inkasované branky líto, ale byl rád, že si mohl opět zachytat v zápasovém vytížení a na boj o post jedničky moc nemyslel. Na otázku, zda se cítí v minisouboji s Davidem Bičíkem jako favorit, přímo neodpověděl. „V každém klubu musíte o svoji pozici bojovat a nemáte nikde nic jistého. Ten kdo byl jednička minulou sezonu, se o to své míso, musí stejně znovu porvat.“

Že ani jeden z dvojice nemá zatím nic zaručeného, dokazují i slova, která oběma brankářům sdělil trenér brankářů Pavel Srníček. „Řekl, že jsme oba na stejné startovní pozici. Tréninky a přípravná utkání ukáží, kdo bude ten, kdo začne jako jednička,“ tlumočil Štěch.

To jeho konkurent David Bičík si moc dobře uvědomuje, že to nebude jen o tom, kdo dokáže v utkání udržet čisté konto. "Je tam spousta tréninků, bude také hodně záležet na tom, jak si ten brankář bude rozumět s týmem a jak na něj bude celkově působit.“

Neznamená to, že by soupeření mezi oběma možnými jedničkami narušilo pohodu v týmu. „Klape nám to spolu, doplňujeme se a na tréninku je i sranda,“ přiznal Bičík.

Několik dobrých zákroků předvedl Štěch proti Hradci.
Několik dobrých zákroků předvedl Štěch proti Hradci.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud