6. července 2014 • 20:09

Sparťané v přípravě prohráli! V Brunecku nestačili na moskevské Dynamo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty na soustředění v italském Brunecku podlehli v přípravném utkání Dynamu Moskva 0:2. Český mistr prohrával od 24. minuty po brance Douglase, v závěru zápasu přidal druhý gól bývalý německý reprezentant Kevin Kurányi.



Sparta proti čtvrtému celku minulého ročníku ruské ligy nastoupila bez řady opor. Mezi náhradníky zůstali kapitán Lafata, Costa, Kadeřábek i Hušbauer s Krejčím a tým trenéra Vítězslava Lavičky si po výhrách nad Českými Budějovicemi a Hradcem Králové připsal ve třetím přípravném duelu první prohru.

„Šlo o konfrontaci našich hráčů s týmem, který bude hrát evropské poháry. O to nám šlo především,“ vypíchl letenský kouč Vítězslav Lavička hlavní přínos zápasu, který se hrál místy za silného deště. „Někdy jsme zbytečně špatně vyřešili finální část. Na tom musíme ještě zapracovat,“ podotkl.

Další zápas Pražany v Itálii čeká v úterý proti Basileji, kam nedávno ze Sparty přestoupil brankář Tomáš Vaclík. Rovněž půjde o generálku na úvodní předkolo Ligy mistrů, jehož první zápas proti lepšímu z dvojice Levadia Tallinn a La Fiorita ze San Marina je na programu 15. července.

Přípravné fotbalové utkání v Brunecku (Itálie):

Sparta Praha - Dynamo Moskva 0:2 (0:1)
Branky:
24. Douglas, 86. Kurányi.

Sestava Sparty: Štěch - Přikryl, J. Brabec, Kováč (61. Švejdík), Hybš - Konaté, Mareček, Vacek, Breznaník (70. Krejčí) - Nešpor (79. Hušbauer), Schick. Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud