8. července 2014 • 13:57

Pelta zabodoval! Hübschman se upsal Jablonci na tři roky

Autor: kub, ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec hlásí další úlovek. Smlouvu s ambiciózním klubem, který masivně obměňuje kádr, podepsal český reprezentant Tomáš Hübschman. „Tomáš se dohodl s Jabloncem na tříleté smlouvě,“ řekl redakci iSport.cz hráčův manažer David Nehoda.



Dvaatřicetiletý Tomáš Hübschman uzavřel po deseti letech úspěšné angažmá v Šachtaru Doněck a byl volným hráčem. Je v pořadí už sedmou posilou Jablonce v letním přestupním období.

"Jsme moc rádi, že jsme s Tomášem našli společnou řeč. Dlouho se známe, on navíc už v Jablonci na počátku své kariéry hostoval ze Sparty. Teď se vrací jako velká osobnost, která si v Šachtaru udělala velké jméno," uvedl v tiskové zprávě šéf jabloneckého klubu Miroslav Pelta.

Hübschman se do české ligy vrací po deseti letech a jeho příchod symbolicky stvrdil výrazné posilování jabloneckého kádru. "Na Tomáše budeme sázet jako na lídra našeho obměněného týmu. Slibujeme si od něj vůdcovskou roli na hřišti i mimo něj," dodal Pelta.

Pelta k příchodu Hübschmana: Nerozhodly jen peníze
Video se připravuje ...

"Jablonec o Tomáše dlouho projevoval zájem, a přestože bojoval v konkurenci několika zahraničních klubů, předložil velmi zajímavou nabídku. Jeho jednání bylo navíc nejkonkrétnější a nejrychlejší," uvedl hráčův agent David Nehoda.

O Hübschmanově příchodu do Jablonce se spekulovalo už delší dobu. Dvaatřicetiletý záložník už v Baumitu působil v sezoně 2000/01 během hostování z pražské Sparty.

"Léta strávená v Šachtaru byla krásná, ale pomalu nazrál čas vrátit se domů. S Jabloncem byla dohoda poměrně rychlá, navíc ze svého minulého působení tady už trochu vím, do čeho jdu," uvedl Hübschman.

Do české ligy se těší, zamlouvají se mu i jablonecké ambice. "Jsem moc rád, že můžu být součástí takového projektu. Udělám všechno, abychom bojovali o nejvyšší možné pozice," dodal Hübschman.

Do Jablonce přichází jako volný hráč poté, co mu po minulé sezoně vypršela smlouva v Doněcku. Roli v jeho návratu zřejmě hrála i napjatá bezpečnostní situace na východě Ukrajiny, kde klub sídlí.

Hübschman přišel do Šachtaru v roce 2004 ze Sparty a v Doněcku se postupně vypracoval v jednu z opor. Před pěti lety byl u triumfu v Poháru UEFA, předchůdci Evropské ligy. V české lize má na kontě 109 utkání, za reprezentaci odehrál 58 zápasů a dal jeden gól.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud