14. července 2014 • 16:17

Bez Jarolíma, ale s posilami. Boleslav se fotila před startem pohárů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Po velkých letních změnách v kádru ani vedení fotbalistů Mladé Boleslavi netuší, co od nově složeného týmu čekat. Proto si nedává konkrétní cíle do nové ligové sezony, ve které Středočeši budou obhajovat třetí místo. O plánech boleslavského klubu se dnes, při oficiálním fotografování před novým ročníkem, rozpovídali prezident klubu Josef Dufek a trenér Karel Jarolím. Ze všeho nejvíc se klub nyní soustředí na to, aby zvládl 2. předkolo Evropské ligy se Širokým Brijegem. 



"Náš cíl je postupně se zlepšovat, hrát dobrý fotbal pro fanoušky a hrát v horní polovině tabulky. Nechci to teď blíže specifikovat, protože zatím je opravdu velký otazník nad tím, jak si to mužstvo sedne," řekl prezident klubu Josef Dufek na dnešní tiskové konferenci.

Trenér Karel Jarolím se s vedením dohodl, že přes léto provede výraznou přestavbu kádru. Tým opustili hráči jako Martin Nešpor, Jan Chramosta, Jakub Diviš, Ondřej Kúdela, Radek Dosoudil či Jiří Štajner.

VIDEO | Podívejte se jak probíhalo oficiální focení před novou sezonou

Takhle se dnes fotili fotbalisté Mladé Boleslavi.
Video se připravuje ...

Naopak přišla řada nových hráčů. Vedle brankáře Aleše Hrušky, stopera Jakuba Navrátila, sparťana Jiřího Skaláka a ofenzivní dvojice z Plzně Michala Ďuriše a Tomáše Wágnera zkusí štěstí v mladoboleslavském klubu také trojice Francouzů Florian Milla, Donneil Moukanza a Florian Thalamy.

Zejména dvacetiletý střední záložník Milla dělá na vedení klubu veliký dojem. "Má předpoklady, nebojí se hrát, má slušnou rozehrávku, je pracovitý, ale potřebuje zápasy, aby získal zkušenosti. Uvidíme, jak to zvládne v hlavě," hodnotil mladého záložníka kouč Jarolím.

Právě Milla by se tak mohl společně s další posilou Janem Šislerem pokusit zacelit mezeru po odchodu kapitána týmu a trenérova syna Davida Jarolíma, který ukončil kariéru.

"Pocit z přípravy není špatný, odehráli jsme kvalitní zápasy, i když výsledky nebyly takové. V posledním utkání jsme dostali dva hloupé góly, to musíme zlepšit. Každopádně nás prověří až ty ostré zápasy," dodal mladoboleslavský trenér k proběhlé přípravě svého týmu.

Sezona pro Středočechy startuje ve čtvrtek zápasem s Brijegem, příští týden je na programu odveta v Bosně. Ligu pak začne v neděli 27. července v Jihlavě.

Brankář Aleš Hruška je také jedním z nováčků v Boleslavi.
Brankář Aleš Hruška je také jedním z nováčků v Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud