23. července 2014 • 15:01

Slavia cíle pro novou sezonu radši neříká. Ale do tří let chce do pohárů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Poté, co se fotbalisté Slavie v minulé ligové sezoně se štěstím zachránili až v posledním kole a za posledních pět let neskončili lépe než sedmí, sáhlo klubové vedení k přestavbě kádru. I proto si červenobílí před startem nového ročníku nedávají za cíl žádné konkrétní umístění. Chtějí být jinou Slavii než v minulé sezoně a vydat se na cestu, která je za tři roky dovede do evropských pohárů.



"Spíš než cíl bych řekl motto, které bude naším základním heslem, a to se jmenuje "Vzhůru, Slavie". To je v mých očích tak vysoko, že tam nikdy nemůžeme dojít. Spíš než cíl je to cesta, po které se chceme vydat," uvedl na dnešní tiskové konferenci nový trenér Miroslav Beránek.

"Můžeme a budeme i prohrávat, ale kůži určitě nebudeme dávat zadarmo. Hned v prvním zápase chceme ukázat, že je tu jiná, lepší Slavie. Tým bude postaven na poctivém přístupu, pracovitosti, charakteru a vůli vyhrávat," dodal sedmapadesátiletý kouč, který přišel do Slavie v letní pauze.

Pražané by se chtěli pohybovat v horní polovině tabulky, konkrétní umístění ale nevyřkli. "Jde mi spíš o to, abychom se prezentovali hrou, která bude směřovat k tomu, že dejme tomu ten třetí rok budeme atakovat evropské poháry," uvedl Beránek.

"Než abychom se umístili v horní polovině tabulky a dosáhli toho s velkým štěstím a shodou okolností, těšilo by mě spíš to, když se budeme prezentovat fotbalem, kterým se tam můžeme dostat v budoucnu," doplnil.

Kouč Beránek: Slavia bude i prohrávat, ale kůži nebudeme dávat zadarmo
Video se připravuje ...

Slávistům je jasné, že po razantní obměně kádru sehrávání nového týmu chvíli potrvá. Vedení angažovalo sedm posil: obránce Martina Latku s Jiřím Bílkem, záložníky Milana Černého, Jakuba Petra, Srba Vukadina Vukadinoviče a Argentince Alda Baéze a albánského útočníka Bekima Balaje. Z hostování se navíc vrátili brankář Martin Berkovec a obránce Jan Mikula.

Naopak oproti jarnímu kádru odešlo dvanáct hráčů, na ligové soupisce momentálně nejsou ani Martin Dostál, Jan Vošahlík a Štěpán Koreš. Z příchodu obránce Jaroslava Machovce z Českých Budějovic nakonec sešlo.

Jiří Vrba a ředitel marketingu Zdeněk Lang s novým dresem Slavie
Jiří Vrba a ředitel marketingu Zdeněk Lang s novým dresem Slavie

"Jsme ve fázi, kdy celý tým přebudováváme. Abychom se tady oháněli nějakou Evropskou ligou, to rozhodně ne. Těch změn je hodně, musí si to sednout. Ale samozřejmě bychom byli šťastní, aby co nejdříve byly vidět na hřišti," uvedl sportovní ředitel Karol Kisel .

"Je tu spousta hráčů, kteří tuhle soutěž nikdy nehráli. Uvidíme, jak si v konfrontaci s ostatními týmy povedeme. Je spousta týmů, které mají mužstvo poskládané dlouhodobě, v přípravě nemusely nic měnit a je to znát. My jsme jeden z týmů, který bude úplně nový," dodal Beránek.

Slavii by do nové sezony mělo pomoci i to, že získala staronového generálního partnera - sázkovou kancelář Fortuna, která klub podporovala už v roce 2007.

Latka před sezonou: Slavia nemůže soupeře přehrávat kombinačně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud