26. července 2014 • 05:00

Havránkova chyba? Nevím, jestli bude příště chytat, řekl kouč Bohemky

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyba brankáře Jiřího Havránka sehrála podle trenéra Bohemians 1905 Romana Pivarníka důležitou roli při prohře se Spartou 1:2. Bezprostředně po zápase ani nedokázal říct, jestli si po kiksu udrží místo v brance, nebo ho přenechá Milanu Švengerovi. Ten v úvodním ligovém zápase chytat nemohl, v Ďolíčku hostuje právě ze Sparty.



"Je škoda, že jsme hrubou chybu dostali Spartu na koně," litoval po zápase trenér Bohemky Roman Pivarník. Uvědomoval si, že do inkasované branky byli jeho svěřenci aktivnější a dravější. Nastřelili břevno, vychytal je sparťanský brankář David Bičík ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Martina Nešpora
Video se připravuje ...

"Dát takovému soupeři mečbol je pro mužstvo těžké. Zabrzdilo nás to," věděl Pivarník. Bohemians se dokázali oklepat z těžké rány paradoxně až po druhém obdrženém gólu. "Pak se hrálo o výsledek do konce zápasu. Ukázali jsme charakter," dodal.

Pivarník zatím netuší, co Havránkovi na jeho hrubku řekne. Uvedl, že si celý zápas, včetně tohoto klíčového momentu, rozebere s týmem až v pondělí. "Fotbal je o chybách, je to hrubá chyba. A je škoda, že se to stalo v zápase se Spartou. Musím si to nechat uležet v hlavě," podotkl kouč Bohemky.

Jasno nemá ani v tom, jestli Havránka podrží a bude chytat i v dalším zápase, nebo využije hostování sparťanského brankáře Milana Švengera .

"O tom rozhodneme v týdnu. Švenger nastoupí v pondělí za juniorku a uvidíme, v jakém stavu bude. Musím ale říct, že kromě té chyby měl Havránek výborné zákroky. Jen je škoda, že si to sám pokazil," uzavřel Pivarník.

Co řekl o brance smolař Jiří Havránek?
"Dostal jsem zpětný balon od Ericha Brabce a špatně si ho převzal. Nešpor byl hodně blízko a já se bál, že bych ho trefil. Chtěl jsem ho proto obejít, ale bohužel moji kličku vystihli. Stalo se to nejhorší, co se mohlo stát."

Jak dlouho se z takové branky gólman dostává?
"Musí se z toho dostat hned. Řekl jsem si, že se to vrátit nedá. A pak jen doufal, že aspoň jeden bod urveme. To se nestalo, doma jsme ztratili tři body."

Co vám na chybu řekli spoluhráči?
"Říkali, že jeden gól jsem chytil, takže mám čistý štít. A že mě potřebují. Jsme tým. Společně vyhráváme, společně prohráváme. Kluci mě podpořili."

Čím to je, že se vám úvodní zápasy nedaří? Vloni jste inkasoval s Plzní pět gólů, teď jste vyrobil hrubku.
"Minulá sezona je dějepis, to si už nepamatuji. Na Spartu jsem se cítil dobře, těšil jsem se. Ale pak přišla ta chyba... Když ji udělá gólman, tak je vidět."

Co napověděl celkový výkon o ambicích Bohemky v letošní sezoně?
"Dali jsme si za cíl záchranu, i když takhle nechceme hrát každý rok. Proti Spartě ale kluci sehráli vyrovnanou partii, což je do budoucna pozitivní. Jsem na ně hrdý a o to víc mě mrzí, že jsem jim dneska moc nepomohl."

SESTŘIH: 1. kolo Synot ligy, Bohemians 1905 - Sparta 1:2
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Michala Šmída
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Gól Josefa Hušbauera
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Sparta: Šance Matúše Mikuše
Video se připravuje ...

Martin Nešpor vstřelil Bohemians svůj premiérový gól za Spartu
Martin Nešpor vstřelil Bohemians svůj premiérový gól za Spartu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud