2. srpna 2014 • 12:18

Šéf Teplic Hrdlička (†57) zemřel. Klub odkládá ligový zápas

Autor: iSport.cz, ČTK, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Teplice zasáhla velmi smutná zpráva. Dva dny po silné mozkové mrtvici zemřel ředitel severočeského klubu František Hrdlička. Patřil k nejzkušenějším funkcionářům v Česku a byl zároveň i členem výkonného výboru FAČR. Na dnešek plánovaný ligový zápas Teplic s Českými Budějovicemi se kvůli Hrdličkovu úmrtí odkládá, hrát se bude nejspíš příští týden.



Sedmapadesátiletý Hrdlička vedl severočeský klub nepřetržitě od roku 1993 a spolu s příbramským Jaroslavem Starkou byl nejdéle sloužícím ředitelem v českém profesionálním fotbale. Teplice dovedl ze třetí ligy až ke druhému místu v nejvyšší soutěži a několikrát si s nimi zahrál evropské poháry.

"Ano, je to pravda. Zemřel asi před hodinou a půl," potvrdil pro iSport.cz generální sekretář fotbalové asociace Rudolf Řepka, který s Hrdličkou dřív v Teplicích spolupracoval.

"Tato smutná událost se mě osobně velice dotkla, protože mě s Františkem Hrdličkou spojovaly dlouholeté nejen profesní, ale i přátelské vztahy," uvedl na webu FAČR předseda asociace Miroslav Pelta. "Za celou asociaci chci vyjádřit hlubokou soustrast jeho rodině a blízkým, soucítíme i s teplickým klubem. Je mi to moc líto," dodal.

Stál za největším vzestupem Teplic v historii

O náhradním termínu zápasu s Českými Budějovicemi, který byl pro Teplice prvním domácím utkáním nové sezony, zatím nebylo rozhodnuto. "Je to pro nás všechny velice smutná zpráva a nemá smysl hrát dnes v Teplicích fotbal," prohlásil ředitel profesionálních soutěží Ivo Lubas.

"Čeká nás všechny strašně smutné ligové kolo, kdy si snad všichni uvědomíme, že góly a body nejsou tak důležité, jak si někdy myslíme," vyjádřil se k smutné novině také šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Pro teplický klub byl Hrdlička zásadní osobností, který vytáhl klub mezi českou elitu, kde se Teplice dokázaly usadit. "Do fotbalového nebe odešel člověk, který stál za největším vzestupem klubu FK Teplice v jeho historii a v posledních více jak 20 letech byl FK Teplice jednoznačně personifikován s osobou pana Hrdličky," stojí v prohlášeních na oficiálních stránkách klubu.

V něm se připomínají významné zásluhy zesnulého funkcionáře. "František Hrdlička začátkem 90. let zachránil teplický fotbal před úpadkem a opětovně jej spojil s teplickou sklárnou, se kterou následně dokázal zrealizovat myšlenku rekonstrukce stadionu Na Stínadlech."

Na Hrdličkovo úmrtí zareagovala řada lidí z fotbalového prostředí na sociálních sítích. Mezi nimi také záložník Jan Rezek, který v Teplicích pod Hrdličkovým vedením nastartoval svoji kariéru.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud