2. srpna 2014 • 19:10

CELÝ SESTŘIH: Slovácko zdolalo doma jasně Bohemku 4:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka vyhráli v sobotním utkání 2. kola Synot ligy na domácím hřišti nad Bohemians 1905 Praha jasně 4:1. Dvěma trefami se na vítězství podílel kanonýr Slovácka Libor Došek.



Pod vedením nového kouče Romana Pivarníka Pražané podruhé prohráli a klesli na poslední místo v tabulce. Slovácko ve druhém domácím zápase dosáhlo po nezdaru se Slavií na své první body.

Bohemians zahrozili hned v úvodu zápasu. Po centru Engelmanna hlavičkoval neobsazený Kolumbijec Mosquera těsně vedle branky. Po tomto varování Slovácko zpřesnilo hru a postupně získalo výraznou územní převahu, ale pohyblivá obrana Bohemians nenechávala soupeři prostor k zakončení.

Kompletní sestřih zápasu Slovácko - Bohemians 1905
Video se připravuje ...

Až po půl hodině hry Slovácko tlak zúročilo. Valenta vybojoval skluzem míč, který nacentroval přesně na hlavu Doška. Proti jeho přesné hlavičce neměl brankář Švenger šanci. O devět minut později zcela volný Došek hlavičkoval jen do Švengera.

Po změně stran se hosté pokusili více otevřít hru. Rychle však doplatili na hrubé chyby v obraně. V 54. minutě po krátkém pobytu na hřišti střídající Kalouda prošel po Doškově přihrávce pravou stranou obrany soupeře. Místo střely Kalouda našel vedle sebe ještě lépe postaveného Šumolikoského, jenž snadno poslal míč do opuštěné branky.

O dvě minuty později po rychlém přenesení hry na pravou stranu Diviš přihrál volnému Trávníkovi, který akci zakončil střelou pod horní tyč.

Po získání tříbrankového náskoku se domácí fotbalisté zatáhli do defenzívy. Pražané několikrát nebezpečně zahrozili. Několikrát se ocitl sám před brankářem Hečou útočník Mikuš, který se prosadil střelecky až pět minut před koncem zápasu.

V závěru ještě po sólu Diviš trefil tyčku branky Bohemians. Z dalšího protiútoku Diviš přihrál nabíhajícímu Doškovi, který uzavřel střelecký účet zápasu a zaznamenal už svou šestou trefu v posledních pěti startech proti Bohemians.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:0).
Branky: 30. a 90. +1 Došek, 54. Šumolikoski, 56. Trávník - 86. Mikuš. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Arnošt. ŽK: T. Rada, Šimko - J. Rada, Švenger, Šírl . Diváci: 4185.
Sestavy:
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (70. Havlík), Kerbr (51. Kalouda) - Došek. Trenér: Habanec.
Bohemians: Švenger - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina (82. Šírl) - Jindřišek, Mosquera - Moravec, J. Rada, Engelmann (57. Bratanovič) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Slovácko - Bohemians: Gól Libora Doška na 1:0
Video se připravuje ...

Slovácko-Bohemians: Gól Veliče Šumulikoskiho na 2:0
Video se připravuje ...

Slovácko-Bohemians: Gól Michala Trávníka na 3-0
Video se připravuje ...

Slovácko-Bohemians: Gól Matúše Mikuše na 3:1
Video se připravuje ...

Slovácko-Bohemians: Gól Libora Doška na 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud