Pavel Janega
7. srpna 2014 • 11:22

RENTGEN: Co brzdilo Galacticos z Jablonce? Nejen fauly na Pilaře

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pro obměněný Jablonec s Tomášem Hübschmanem v sestavě to byla první velká zkouška. Ostrý test proti kvalitnímu soupeři z Plzně, kterému chtějí Severočeši v letošní sezoně konkurovat. Výsledek? Porážka 1:3. Jablonecký tým nezvládl úvod, zbytečně fauloval a inkasoval dvě rychlé branky. Kromě jediného vstřeleného gólu navíc nedokázala ofenziva nic vymyslet.



Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý vsadil na rozestavení 4–2–3–1 za účelem eliminovat technicky vybavené hráče Plzně. Zaměřil se na zahuštění prostoru ve středu hřiště. Jenže tím zároveň dal soupeři šanci útočit po křídlech, čehož domácí využili.

Základní postavení hráčů Jablonce v zápase s Plzní (1:3).Foto tacticalpad.com

Většina jejich útoků šla přes oba křídelní prostory, kde operovali Václav Pilař a Milan Petržela. Celkem 32 % útoků vedla po levé straně, 34 % po pravé, jen 23 % přes střed hřiště.

Drtivý tlak od úvodních minut ze strany Viktorie donutil hosty k chybám a především k faulům na Václava Pilaře, kterých se dopustili hned čtyřikrát v úvodních 11 minutách! Čtvrtý faul byl již penaltový, za celý zápas byl přitom Pilař nedovoleně zastaven osmkrát.

RENTGEN: Co brzdilo Galacticos z Jablonce? Nejen fauly na Pilaře
Video se připravuje ...

Statistiky Václava PilařeFoto Instat
Plzeňský rychlík tak sehrál důležitou roli, a to nemusel ani jednou vystřelit na (mimo) branku. Svým pohybem nadělal Jablonci nemalé problémy a podílel se na obou gólech Plzně v prvním poločase.

Pak ovšem měla Pilařova aktivita sestupnou tendenci. Za 82 minut jeho pobytu na hřišti rozdal jen 18 úspěšných přihrávek. Z pohledu soubojů jich vyhrál pouze 9 z 24, což činí úspěšnost pouhých 38 %.

PODROBNĚJŠÍ STATISTIKY K ZÁPASU:

Statistiky utkání Plzeň - Jablonec 3:1
Statistiky utkání Plzeň - Jablonec 3:1

Fotbalisté Jablonce se po zpackaném úvodu už jen těžko dostávali zpět do hry. Ačkoliv se zvedli v poslední patnáctiminutovce první půle (držení míče 56 %, 22 útoků, 3 střely) a snížili, jejich další postupné útoky či protiútoky vyšly do ztracena. 

Například v 64. minutě po rohovém kopu Plzně podnikli rychlý brejk a dokonce přečíslili obranu. Jenomže Čížek zakončil akci pouze střelou vedle branky a místo vyrovnávacího gólu Jablonce udeřila za minutu Plzeň.

Protiútok Jablonce v 64. minutě, kdy dokázal přečíslit domácí obranu. Jenže místo vyrovnávací branky za minutu přidala třetí gól Viktoria Plzeň.Foto Repro iSport TV

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud