11. srpna 2014 • 12:07

Baník měl v domácí premiéře druhou nejhorší návštěvu za 39 let

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátečních 3811 diváků na zápasu Baníku s Teplicemi bylo druhou nejhorší návštěvou na úvodním domácím utkání ostravských fotbalistů v sezoně za posledních 39 let. Méně sledovaný už byl jenom duel Ostravanů s Chebem v ročníku 1995/96, který vidělo 2679 diváků.



Baník zůstal v prvním domácím utkání sezony hluboko pod dlouhodobým průměrem. Od sezony 1974/75 jeho premiérové střetnutí na Bazalech zhlédlo průměrně 7340 lidí, tedy téměř dvojnásobek páteční cifry.

Podívejte se na góly pátečního utkání Baníku s Teplicemi
Video se připravuje ...

Nyní však spoustu potenciálních návštěvníků odradila nová složitá bezpečnostní opatření a patrně vůbec nejvíce velký chaos a zmatek spojený s pořizováním klubových karet fanouška i vstupenek.

"Jsem přesvědčen, že fanoušci, kteří mají výtky k adresnému ticketingu a Kartám FCB, pochopí, že počáteční problémy jsou způsobeny zejména krátkým časem na přípravu a zavedení systému, nikoliv špatným záměrem," uvedl tiskový mluvčí klubu Jaroslav Baďura.

Nejvěrnější fanoušci zápas bojkotovali

Proti novému systému se jako první postavil sektor nejvěrnějších ostravských příznivců. Poté, co si klub začal k nákupu karet vymiňovat i rodná čísla a čísla občanských průkazů, vyhlásil bojkot domácích zápasů a v pátek proti praktikám současného vedení protestoval před branami stadionu.

Minimálně desítky dalších zájemců o souboj Baníku s Teplicemi však turnikety neprošly ani po zvládnutí celého komplikovaného procesu nákupu vstupenky, která je před utkáním k dostání už pouze v nákupních centrech daleko od Bazalů.

FK Teplice - Baník Ostrava: Kompletní sestřih
Video se připravuje ...

"Ano, "skvělý systém". V 18:47 jsem si koupil lupen v Karolině, v 19:30 na Bazalech jsem neprošel kontrolou s tím, že mám lístek neplatný, ať se obrátím na reklamace. Kde jsou reklamace? Dodnes nevím. Nikdo mi nebyl ochoten pomoci," uvedl David Prokop.

Podle kronikáře Romana Popka, který archivuje historii klubu, je páteční divácký údaj s velkou pravděpodobností jedním z nejhorších v celé historii Baníku.

"Bohužel před rokem 1975 mám archiv neúplný a chybí mi roky 1974 až 1968. Těsně před nimi ale znovu žádná tak slabá návštěva nebyla a třeba v šedesátých letech chodilo na Baník v úvodu sezony běžně patnáct dvacet tisíc diváků," řekl ČTK Popek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud