11. srpna 2014 • 13:03

Štístko Hertl. V Edenu vykopl a dotlačil Slavii na první místo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, z ruky Karola Kisela převzal památeční dres, provedl slavnostní výkop. A pak jen užasle sledoval tažení fotbalistů Slavie za třetí výhrou sezony a prvním místem v tabulce. "Start měli kluci výborný. Doufám, že je to nakopne a bude to jako dřív, když se hrála Liga mistrů," zadoufal po výhře nad Libercem 4:1 hokejový útočník Tomáš Hertl.



Křídelník San Jose Sharks si pobyt v Praze, kde se před odletem do zámoří přes měsíc připravuje na novou sezonu NHL, ukrátil návštěvou Edenu.

"Jsem v plném tréninku, za chvilku už poletím, takže toho času nemám moc, na fotbal ale zajdu rád. Vždycky jsem byl slávista, vždycky když můžu, tak Slavii podpořím," prozradil Hertl klubovému webu poté, co obstaral slavnostní výkop nedělního utkání.

Slavia - Liberec: Slavnostní výkop Tomáše Hertla
Video se připravuje ...

Pak se pohodlně zabořil do klubových sedadel a po závěrečném hvizdu mohl být spokojen, červenobílé vystoupení sneslo nejpřísnější kritéria. Liberec odjel na sever Čech se čtyřgólovým přídělem, Slavia se poprvé od mistrovské sezony 2008/09 usadila na čele prvoligové tabulky.

"Hrozně to klukům přeju, jsem slávista od narození, doufám, že letos udělají pořádný úspěch," zasnil se dvacetiletý supertalent, který na fotbale nebyl poprvé.

"Když jsem ještě hrál za Slavii, tak jsme sem s klukama chodili často. Jednou jsem si tu i zahrál, když hráli starý proti mladejm," zavzpomínal. "Nejlepší zážitek pro mě vždycky bylo derby, chodil jsem už na Strahov, vlastně kamkoliv, kde se hrálo. Derby jsem miloval."

Po fotbalovém dostaveníčku už ale pomalu volají hokejové povinnosti, na Hertla čeká v novém ročníku NHL těžká lopota. Od 8. října, kdy San Jose zavítají na led úřadujících šampionů u Los Angeles k prvnímu utkání, bude muset dokazovat, že minulá sezona nebyla náhodná.

Čtyři góly Rangers, vyhlášení nováčkem měsíce října, do zranění kolene po drsném zákroku od Dustina Browna téměř bod na zápas, Hertl na sebe zkrátka ušil pořádný bič. "Samozřejmě bych rád zopakoval úvod minulé sezony, ikdyž to asi půjde těžko," směje se. "Důležité je ale, aby to šlapalo týmu, pak to půjde i individuálně. Chci hlavně být maximálně připravený, abych vedení nezklamal," nebojí se očekávání účastník MS v Minsku, který bedlivě sleduje i svou hokejovou "matku."

"Slavii to v přípravě jde zatím dobře, s klukama se znám, ale uvidíme v sezoně, budou to mít hrozně těžký. Přeju jim jen to nejlepší a ze zámoří se budu dívat," přislíbil Hertl.

Kompletní sestřih: Slavia Praha - Liberec 4:1
Video se připravuje ...

Slavnostní výkop zápasu Slavia - Liberec provedl útočník San Jose Tomáš Hertl
Slavnostní výkop zápasu Slavia - Liberec provedl útočník San Jose Tomáš Hertl

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud