12. srpna 2014 • 18:00

Po Liberci se fanynky svlékaly, směje se slávistický střelec Balaj

Autor: jab, isport tv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výhře, po prohře. Fanoušci fotbalové Slavie, které klub jejich srdce v posledních sezonách zle zkoušel, si užívají satisfakce. Sešívaní třikrát vyhráli, díky lepšímu skóre vedou ligu před Spartou a Edenem cloumá pořádná euforie. "Tribuna Sever, tam máme nejhlasitější příznivce, jsou skutečně šílení. Při děkovačce po výhře nad Libercem se jedna holka dokonce svlékla, fakt úlet," směje se slávistický střelec Bekim Balaj.



Balaje atmosféra v Edenu okouzlila. "Fanoušky na severní tribuně řídí jeden člověk s megafonem, který říká, co mají ostatní dělat, jak fandit. I na ostatních tribunách nás povzbuzují, ale zde je podpora příznivců nejhlasitější," popisuje dění v hledišti.

Albánský útočník, který před přesunem do Slavie působil ve Spartě, má s čím porovnávat. Než přišel do Česka působil kromě domácí ligy v Polsku i Turecku.

"V Istanbulu fanoušci na stadionech i umírají při vzájemných potyčkách, je to síla. Polsko má ale taky hodně ostré fanoušky," popisuje zkušenosti ze zahraničí střelec, který za tři zápasy nasázel za Slavii už dva góly.

Bekim Balaj to dokáže pořádně rozbalit i mimo hřiště
Video se připravuje ...

I přesto, že se mu ve Slavii daří, mu někteří fanoušci stále připomínají dřívější působení ve Spartě.

"Necítím to tak, jako bych sem právě přišel. Od lidí okolo se mi dostává podpory, a to mi pomáhá. Díky tomu si více věřím," říká 23letý útočník. "Já jsem v současné době hráčem Slavie, tak se i cítím a udělám pro klub všechno, co budu moci. Derby dodává celé lize potřebné grády. Pro všechny lidi okolo znamená zápas mezi Spartou a Slavií to samé jako celá česká liga.“

Balaj má zkušenost z derby právě v dresu Sparty. "Odehrál jsem jen pár minut, pamatuji si, že jsme tady v Edenu prohráli 0:1. Ale atmosféry je vždy skvělá. Ta nezačíná na tribunách, ale už při cestě na stadion v ulicích, kdy se ukazuje, který tábor je na zápas lépe připraven," uzavírá nová opora červenobílých.

Podívejte se na Balajovy góly proti Liberci a Slovácku:

Kompletní sestřih: Slavia Praha - Liberec 4:1
Video se připravuje ...

Kompletní sestřih: Slovácko - Slavia 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud