21. srpna 2014 • 16:55

Jako z nejslavnější éry! Dukla má nové dresy, vytáhne je na Spartu

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žluté triko, vínové rukávy. Nebo obráceně. Dresy z nejslavnější éry Dukly Praha, kdy se před jejím vojenským dupotem třásla celá Evropa. Nová smlouva uzavřená do června 2016 s německou firmou Adidas přinesla magickou kombinaci, která v pamětnících vyvolá příjemné vzpomínky, novou generaci patřičně nabudí.



„Góly nás nové dresy střílet nenaučí, ale jsou hezké,“ připouští záložník Marek Hanousek. „Už jsem v Dukle pár let, zažil několik sad, ale tahle se povedla nejvíc,“ dodává.

Vítá je i trenér Luboš Kozel. „Hráči se vždycky cítí v pohodě, když jim něco sluší, než když se musí navléknout do nějakých hadrů,“ uznává hodnotu slušivých triček, s nimiž půjde Dukla už v neděli do pražského derby se Spartou. „Ne, v Domažlicích jsme je ještě na sobě neměli,“ vrací se k ostudě v podobě vypadnutí z Poháru České pošty na půdě účastníka ČFL.

„V programu´miTeam´ si každý může přát, co chce,“ uvádí zástupce Adidasu Karel Ledvinka s tím, že cena je asi o třicet procent vyšší než výběr z katalogu. V případě Dukly jde ovšem o nadstandardní vztah.

„Nedávno Adidas podepsal novou smlouvu s Manchesterem United. Za partnery si vybíráme jen silné kluby, které jsou dobře vedeny, pracují s mládeží, mají perspektivu a jejich výkonnost směřuje k pravidelné účastni v evropských pohárech,“ rozkrývá požadavky Ledvinka. „Já o pohárech nemluvil,“ odmítá trenér Kozel přijmout těžký úkol od výstrojního partnera.

Představení nových dresů se zúčastnili trenér mužstva Luboš Kozel (vlevo) a současný hráč týmu Marek Hanousek.Foto ČTK
 

Dukla ve vínově-žluté kombinaci zaznamenala v 60. letech největší úspěchy, v 70. letech přešla na jednodušší a hlavně levnější jednobarevnost, většinou žlutou. „Pro nás to takový zlom nebyl, ani jsme ho nevnímali,“ tvrdí kapitán tehdejšího týmu stoper Václav Samek. „Nadále jsme hráli ve žluté nebo vínově červené, pořád to byly naše dresy,“ říká.

„Nejde o nějaké komerční retro, které by bylo určeno k obchodním účelům, i když ve fanshopech se také časem objeví,“ vysvětluje ředitel Michal Šrámek. „Jde o návrat k tradiční kombinaci, s níž jsou spojeny největší úspěchy Dukly v historii,“ připomíná.

Nové dresy jsou zatím určeny jen pro A mužstvo, postupně se ale do nich obléknou všichni dukláci žáčky počínaje. „Ale nebude to hned, máme 14 družstev,“ upozorňuje Šrámek, že se to bude týkat několika set hráčů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud