24. srpna 2014 • 04:59

Luhový o Slavii: Nemá kvalitu na nejlepší pětku. Teď ale víc dře

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále jedou vysoko nad očekávání. Fotbalisté Slavie po zakopnutí v Teplicích doma porazili Plzeň a zase se vyhoupli do čela Synot ligy. Minimálně do nedělního zápasu Sparty na Dukle. Mohou myslet na nejvyšší příčky i na konci sezony? Fanoušci v zaplněném Edenu o tom určitě nepochybují, ale některé další názory se různí.



„Slavia nemá kvalitu, aby byla mezi prvními pěti týmy,“ tvrdil ve studiu ČT ještě před výkopem expert Milan Luhový. Po zápase pak musel ocenit vzestup, jaký tým ohrožený na jaře sestupem prodělal. „Největší rozdíl letošní Slavie je v přístupu. Slavia neporazila Plzeň díky kvalitě, ale díky tomu, jak dřela,“ porovnal rozdíly.

Prognózy, kam může Slavia vystoupat, zatím v Edenu odmítají vyslovovat nahlas. Trenér Miroslav Beránek se snaží nepodléhat přehnané euforii. „Co se týče našeho myšlení, jsme na zemi. Ale nejsme taky tak hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme,“ prohlásil.

CELÝ SESTŘIH: Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0
Video se připravuje ...

Slavia skutečně proti loňskému účastníkovi Ligy mistrů nepředvedla žádný větší výpadek v koncentraci a bojovnosti jako o kolo dřív v Teplicích. Nakonec se jí to vyplatilo. „My bychom chtěli hrát víc fotbalově, aby to bylo víc ke koukání a měli jsme pasáže, ve kterých bychom kontrolovali víc hru. Bojovností jsme to ale tentokrát zvládli,“ hodnotil výkon Slavie její kapitán Martin Latka.

Létat v oblacích se nesnaží nikdo ze slávistické kabiny. „Je před námi ještě celá sezona. Plzeň jsme porazili jako celý tým společně s diváky,“ pochválil pozitivní atmosféru jediný střelec večera Jaromír Zmrhal.

Slavia - Plzeň: Gól domácího Zmrhala na 1:0
Video se připravuje ...

Největší prověrka podle trenéra Beránka přijde až v druhé části ligového podzimu, když nebude na opačné straně stát velký favorit. „Možná to bude těžší, až se potkáme s týmy, které budou hrát jiný fotbal,“ řekl slávistický kouč.

Slavia - Plzeň: Nitrianský zachránil domácí od branky
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Bakoš trefil z přímého kopu jen tyč domácí branky
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Ruka domácího Nitrianského v pokutovém území
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud