30. srpna 2014 • 22:00

CELÝ SESTŘIH: Jarolím srazil rozjetou Slavii. Boleslav vyhrála 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v 6. kole první ligy prohráli 1:2 na hřišti Mladé Boleslavi a mohou tak v neděli přijít o první místo v tabulce. Pražané vedli gólem Milana Škody, který se však pak stejně jako další dva jeho spoluhráči zranil. Mladá Boleslav skóre ještě do přestávky otočila zásluhou Jasmina Ščuka a Jakuba Navrátila.



KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1
Video se připravuje ...

Slavia posílená minulou výhrou nad Plzní vstoupila do utkání velmi dobře. Hrála aktivně a v 7. minutě využila velké chyby domácího obránce Rosy. Ten obral o míč protihráče a chtěl přihrávat brankářovi Hruškovi, jenže do malé domů nedal razanci, míč sebral Škoda a elegantním obloučkem přehodil vybíhajícího Hrušku. Pro útočníka Slavie to byl již šestý gól v sezoně a znovu se osamostatnil na čele tabulky střelců.

Ráz utkání se však změnil ve 25. minutě, kdy Škoda musel ze zdravotních důvodů střídat a nahradil ho Balaj. "Už v týdnu jsem měl problémy s podkolenní šlachou. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale jelikož jsem kvůli tomu musel střídat, tak to není nic příjemného," řekl o poločase České televizi Škoda. Bez něj se Slavia začala dostávat pod tlak.

Mladá Boleslav hrozila hlavně ze standardních situací, ale Wágnerovu hlavičku po rohu odvrátil na brankové čáře stojící Gecov a Ščuk o chvíli později mířil hlavou vedle. Bosenský záložník si to však vynahradil ve 39. minutě. Ďuriš propasíroval míč přes Černého na Ščuka, který měl ve vápně trochu prostoru a propálil Hrubeše.

Slavia musela do poločasu ještě jednou nuceně střídat, jelikož Nitrianskému v souboji přišlápl koleno Skalák a pravý bek nemohl kvůli postranním kolenním vazům pokračovat. Faul byl však odpískán na mladoboleslavského hráče, následoval přímý kop, po kterém vznikl ve vápně Slavie závar, a Navrátil zblízka doklepl míč do sítě. Byl to pro něj první gól v české lize po téměř čtyřech letech.

Hosté mohli srovnat hned po pauze, ale Latka byl v ofsajdu a sudí tak gól nemohl uznat. Smůla Slavie pokračovala i nadále. Půlhodiny před koncem totiž trenér Beránek potřetí vystřídal, o pět minut později si však poranil kotník i stoper Bílek. Sice se vrátil se sebezapřením do hry, ale jeho pohyb byl hodně omezen a jen tak stínoval v útoku. Slavia tak v podstatě dohrávala v oslabení.

Mladá Boleslav měla několik šancí definitivně rozhodnout, ale Skalák mířil mimo a Navrátil nestihl využít chybu brankáře Hrubeše, kterému vypadl míč. Slavia však ze závěrečné snahy o tlak nic nevytěžila a už poosmé za sebou darovala Mladé Boleslavi body.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 39. Ščuk, 45.+2 Navrátil - 7. Škoda. Rozhodčí: Franěk - Urban, Hájek. ŽK: Navrátil, Šisler, Bartl, Rosa - Gecov, Dostál, Piták, Balaj, V. Vukadinovič. Diváci: 4823.

Mladá Boleslav: Hruška - Bořil (73. Bartl), Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Tavares - Skalák, Šisler (87. Magera), Ďuriš (85. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský (45.+1 Dostál), Bílek, Latka, Dobrotka - Gecov, Zmrhal - V. Vukadinovič, M. Černý, Petr (61. Piták) - Milan Škoda (25. Balaj). Trenér: Beránek.

PŘÍMÝ PŘENOS: Mladá Boleslav - Slavia ZDE>>>

Mladá Boleslav - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Gól Jasmina Ščuka na 1:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Gól Jakuba Navrátila na 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud