Karel Häring
1. září 2014 • 04:59

Plážová FINTA i škola přímáků. Asistent Horváth hrozí i z lavičky!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Nestandardně zahrávané standardní situace přinesly Viktorii Plzeň návrat do čela tabulky fotbalové Synot ligy. Díky trestnému kopu, který zakončil Václav Procházka, otočil západočeský klub zápas s Duklou a zvítězil 2:1. Na staronové zbrani týmu má podíl i momentálně nehrající opora Pavel Horváth.



Kapitán sice vinou zranění nenastupuje, ale z pozice hrajícího asistenta trenéra Miroslava Koubka má na starost přípravu a nácviky standardních situací. A Plzeň je z nich po čase opět nebezpečná. „Pavel je má plně v kompetenci, já mu do toho nezasahuju. Proč nevyužít jeho předností a zkušeností?,“ vysvětlil trenér Miroslav Koubek svůj tah.

„Připravujeme se nejdřív u videa, tam vidíme soupeřovy útočné standardky, pak si projdeme i naše a díváme se, jak je protivník brání. Pavel se snaží najít nějaké skulinky, kudy bychom je mohli překvapit, a pak se nám snaží předvést na hřišti, co by si představoval. Proti Dukle jsme měli hodně variant. Všechny vycházely, akorát jsme je neproměňovali,“ poodkryl systém práce Václav Procházka.

VIDEO | Podívejte se na čtyři nejlepší standardky v našem sestřihu

Kompletní sestřih: Plzeň - Dukla 2:1
Video se připravuje ...

Byť o poločase prohrávala s Duklou 0:1, ze tří standardních situací si vytvořila velké šance a byla blízko gólové radosti. První signál předvedli domácí ve 14. minutě. Rozehrávku obstarali Hrošovský s Procházkou, ten našel před vápnem nabíhajícího Pilaře, který z první poslal míč k nabíhajícímu Kolářovi, jenž se ocitl za obranou sám, ovšem zradilo ho zpracování. „Ta akce byla excelentní, škoda, že z ní nepadl gól,“ mrzelo trenéra Koubka.

Ještě originálnější moment nabídli viktoriáni ve 39. minutě a za podobný kousek by se nemuseli stydět ani plážoví žongléři v Brazílii. Procházka nadzvedl Limberskému míč a ten z voleje napálil. Měl smůlu, že v cestě stál jeden z hráčů Dukly, jinak by oslavoval podobnou trefu jako z duelu proti Hradci. „Tohle ale nebylo z dílny Pavla Horvátha, spíš Davidův nápad. Někde jsme to viděli na internetu s tím,“ prozradil Procházka.

BEZVA FINTA! Limberský vykradl plážový fotbal, ale soupeři jen ustřelil hlavu
Video se připravuje ...

Ještě do půle předvedli třetí vydařený signál, ve 44. se ocitl na levé straně sám Vaněk, z voleje se však neprosadil, jeho střelu chytil Filip Rada, jenž nahradil nemocného Martina Chudého.

Rozhodla improvizace

Vyšla až čtvrtá akce, paradoxně ta, která nebyla nacvičená. Procházka stál v 61. minutě s Hrošovským u míče, načež se stoper rozběhl a zamířil do vápna. Zůstal nikým nehlídaný a slovenský záložník je našel přesně. S pomocí tyče šla Plzeň do vedení (předtím vyrovnal Vaněk).

„Nejdřív jsem přišel k míči s tím, že to budu kopat, pak jsem si to rozmyslel, protože mi přišlo, že to nejde rozehrát na střelu. Tak jsem jenom pobídl Patrika, ať to kopne a řekl mu, že tam jdu. On mě dobře našel. Tohle byla improvizace, nic nacvičeného,“ vyprávěl s úsměvem po utkání Procházka.

Plzeň - Dukla Praha: Gól Václava Procházky na 2:1
Video se připravuje ...

Reprezentační stoper nicméně věří, že je za to Pavel Horváth ocení, byť nešlo o jeho nápad. „Doufám, že nás pochválí za to, že jsme vymysleli taky něco sami.“

Trenéra Dukly Luboše Kozla mrzelo, že Plzeň rozhodla o své výhře ze standardní situace, protože se na tuhle silnou stránku připravovali. „Jedna byůa defenzivní, kdy jsme nezachytili Procházkův náběh, druhá naše, jenže z ní se zrodil protiútok a (Marešova) červená karta, která udalo ráz závěr zápasu,“ nechal se slyšet.

Soupeři Plzně mají teď každopádně o starost víc. Poté, co na jaře se při standardních situacích Viktoria spíš trápila, je to teď její staronová zbraň. Byť už ne tajná.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud