21. září 2014 • 21:19

Holek prožil vítězný návrat do sestavy Sparty. Kotník drží, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Mario Holek v zápase osmého kola první ligy proti Hradci Králové (3:1) prožil vítězný návrat do sestavy Sparty. Sedmadvacetiletý fotbalista, který je pro trenéra Vítězslava Lavičku stoperem číslo jedna, nastoupil na Letné po sedmitýdenní pauze zaviněné zraněním kotníku.



"Těšil jsem se a až na ten začátek, kdy jsme dostali rychlý gól, tak myslím, že to i bylo dobré," řekl novinářům Holek, který naposledy hrál na konci července úvodní zápas předkola Ligy mistrů s Malmö. "Cítil jsem se celkem dobře, kotník drží, máme tři body, takže spokojenost," dodal.

V úvodu zápasu to ale spíš vypadalo na návrat z říše nočních můr. Ligový nováček z Hradce se totiž už v šesté minutě ujal vedení díky brance Tomáš Malinského. "Nebylo to příjemné. Byla tam chyba v komunikaci a po tečovaném míči tam pak úplně osamocený hráč doklepával do branky. To by se stávat nemělo," upozornil Holek.

Smutek Sparty, radost Tomáše Malinského po brance Hradce Králové
Smutek Sparty, radost Tomáše Malinského po brance Hradce Králové

Další nepříjemný okamžik způsobil sám Holek, když ho o míč obral Emir Halilovič a šel do brejku. "Tam jsem to trošku podcenil, ale naštěstí z toho nic nebylo," usmál se sparťanský obránce, jenž se na návrat chystal skoro dva týdny. "V tréninku ale nebyl moc prostor se sehrát, protože bylo hodně zápasů a kluci pořád někde jezdili," uvedl.

Holkův návrat potěšil nejen fanoušky, kteří často skandovali jeho přezdívku "Super Mario", ale také trenéra Lavičku. "Je pro nás stoperem číslo jedna," vysvětlil letenský kouč. "Na začátku na něm sice byla vidět nejistota, ale postupem času se do toho dostal," dodal Lavička.

Ten vedle Holka postavil Jakuba Brabce, ze sestavy tak vypadl Radoslav Kováč, zatímco Ondřej Švejdík se propadl až na pozici čtvrtého stopera. "Kováč má sice víc zkušeností, ale na základě výkonů jsme se rozhodli ponechat si více perspektivní dvojici," poznamenal trenér.

"Rozhodně to není tak, že by Kováč v posledních zápasech propadl," přidal Lavička. "Švejdík sice spadnul o pozici níž a musí čekat na šanci, ale jeho reakce a přístup v tréninku je velmi profesionální," dodal.

RYCHLÝ SESTŘIH: Sparta - Hradec Králové 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Hradec Králové. Gól Tomáše Malinského na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Hradec Králové. Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Hradec Králové: Gól Davida Lafaty na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Hradec Králové: Gól Josefa Hušbauera na 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud