26. září 2014 • 15:32

Hyský před derby: Dočkala bych posadil, Konaté je v lepší formě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Neschovával se za fráze, čtenářům upřímně odpovídal. Bývalý obránce Slavie a nynější fotbalový expert ČT Martin Hyský třeba uvedl, že by neváhal posadit mezi náhradníky Bořka Dočkala. Trenér Sparty Vítězslav Lavička by měl zvážit jeho nasazení do derby kvůli momentální formě Tiémoka Konatého. „Pro Spartu může být velkým přínosem,“ řekl Hyský čtenářům.



O čem Martin Hyský v ONLINE rozhovoru mluvil?

O špatné Dočkalově formě
"Když jsem viděl zápas v Neapoli, tak bych Dočkala posadil. Reprezentant-nereprezentant. Absolutně zklamal, hráč s jeho zkušenostmi nemůže být takhle neviditelný. V základu bych nechal hrát Konatého, protože je ve formě."

O chybujícím Costovi
"Costa je totálně z formy, upřímně si nedokážu vysvětlit, proč tomu tak je. V minulé sezoně patřil jednoznačně k nejlepším hráčům ligy. Byl jako kometa z jiné planety. Budu spekulovat. Možná se na jeho výkonech projevilo zranění, které prodělal v přípravě. možná měl po úspěšné sezoně nabídky ze zahraničí a Sparta mu neumožnila odejít, což bych chápal. Chybou je hostování Matěje Hybše v Jihlavě, za Costu není adekvátní náhrada."

O taktice Sparty
"Určitě je přečtená. Co se týče základní rozehrávky, kdy se Matějovský stahuje mezi obránce, to je klasická věc a účinná. Když měla Sparta formu, nikdo tomu nedokázal čelit. Teď je to ale pomalé. Musí hrát rychleji, mít víc rychlých přihrávek, náběhů a rychleji měnit těžiště hry. Je tam málo diagonálních míčů, kterými by překonali hluboký blok."

O Alexu Pastoorovi
"To byl krok úplně špatným směrem. ebyl seznámený s prostředím, vůbec nevěděl, do čeho jde. Jako trenér byl dobrý, věděl, jak se má hrát fotbal. Přinesl sem nějaké prvky. Ale absolutně neodhadl možnosti týmu, i proto to byl takový propadák a štěstí pro Slavii, že první ligu zachránila. Je dobře, že už tady není."

O hráčích Slavie, kteří by mohli hrát ve Spartě
"Co se typologie hráče týče, tak by se Spartě hodil Vukadinovič. Ale jinak nevidím nikoho dalšího, kdo mohl někoho nahradit. Možná Zmrhal, který má asi lepší formu než Hušbauer."

Martin Hyský

Ondra , 26. září 2014
Dobrý den. Myslíte si, že Slavia pocítí absenci Bekima Balaje, nebo pro ni nebude problém ho nahradit? Myslíte, že by hrál v základní sestavě, nebo by trenér Beránek nasadil jednoho útočníka a tím by byl Škoda?
Je to velký handicap, že Balaj nemůže nastoupit do derby. Slavia o tom věděla, když přicházel na přestup. Co jsem zjistil, tak tuhle klauzuli si dala do smlouvy Sparta a Slavia s ní souhlasila s tím, že zaplatí za Balaje až po roce. Spartu chápu, udělala to dobře. Vzhledem k derby to pro Slavii není ideální, ale potřebovala dynamického útočníka, proto na to přistoupila. Derby to ale hodně ovlivní, trenér Beránek přichází o další variantu. Kdyby Balaj mohl hrát, tak by v základní sestavě nastoupil. Děkuji za vaše otázky, na všechny jsme nestačili odpověď, tak se omlouvám. Přeji hezký den!
Jenda, 26. září 2014
Dobrý den, myslíte si, že by měl v derby na postu levého obránce nastoupit Costa nebo by měl dostat šanci někdo jiný? V nové sezoně je úplně z formy a často chybuje. Byla chyba, že Sparta uvolnila Matěje Hybše na hostování? 100% náhrada post za post tam momentálně není..
Costa je totálně z formy, upřímně si nedokážu vysvětlit, proč tomu tak je. V minulé sezoně patřil jednoznačně k nejlepším hráčům ligy. Byl jako kometa z jiné planety. Budu spekulovat. Možná se na jeho výkonech projevilo zranění, které prodělal v přípravě. A možná měl po úspěšné sezoně nabídky ze zahraniční a Sparta mu to znemožnila, což bych chápal. Třeba proto není psychicky v pohodě. To ho ale neomlouvá. Ta doba už je dávno pryč a musí se s tím vyrovnat. Odehrálo se dost zápasů a Costa v pohodě není. Byla velká chyba Sparty, že pustila Hybše do Jihlavy. Za Costu není adekvátní náhrada.
Masino, 26. září 2014
Dobry den, verite, ze by Slavia letos mohla utocit utocit na Evropske pohary?
Myslím si, že ne. To je hodně vysoká meta. Realizační tým i mužstvo si uvědomuje, z čeho se dostalo minulou sezonu. Bude to nějakou dobu trvat, než si všechno sedne. U konce není ani posilování, změny v týmu. Slavia ještě není postavená tak, aby hrála o poháry.
Dominik, 26. září 2014
Dobrý den.Slavia vstoupila do ligy líp než Sparta myslíte že to může derby nějak ovlivnit?
Vliv to mít nebude. Spíš bude mít vliv to, že Slavii se v poslední době nedaří. Hrála velice špatně na Bohemce a myslím, že z hlediska motivace má trenér Beránek dobrou pozici, protože hráči musí ukázat pozitivní reakci na poslední výkony. A navíc derby je obrovská motivace sama o sobě.
David, 26. září 2014
Dobrý den, jaká je vaše nejhezčí vzpomínka na derby ještě v roli hráče slavie?
Vzpomínky dobré nejsou, jako hráč jsem Spartu v ligovém derby neporazil. Nejhorší derby pro mě bylo to první, když jsme na Strahově prohráli 1:4 a Horst Siegl přes mě dal tři góly.
Petr N., 26. září 2014
Mám zapeklitou otázku. Kdyby Slavii trénoval Alex Pastoor byla by v tabulce stejně nebo níž?:D Já si myslím, že tak dobře by na tom nebyla.
Souhlasím, Alex Pastoor byl krok úplně špatným směrem. Nebyl seznámený s prostředím, vůbec nevěděl, do čeho jde. Jako trenér byl dobrý, věděl, jak se má hrát fotbal. Přinesl sem nějaké prvky. Ale absolutně neodhadl možnosti týmu, i proto to byl takový propadák a štěstí pro Slavii, že první ligu zachránila. Je dobře, že už tady není.
Kuba z Prahy, 26. září 2014
Dobry den. Myslite si, ze by nejaky hrac slavie mel na to hrat v zakladu sparty?
Co se typologie hráče týče, tak by se Spartě hodil Vukadinovič. Ale jinak nevidím nikoho dalšího, kdo mohl někoho nahradit. Možná Zmrhal, který má asi lepší formu než Hušbauer.
Lubo6, 26. září 2014
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak by podle Vás vypadalo ideální složení sparťanské zálohy? Ptám se vzhledem k tomu, že jste již několikrát vyjadřoval své sympatie ke Konatému. Upřednostnil byste jej tedy před Dočkalem? Případně postavil Dočkala do středu zálohy na úkor koho? Díky Díky
Vždycky bych se rozhodoval podle momentální formy. Proto si myslím, že bych Konatého nechal hrát v základu. Na úkor koho? Dočkal nemá dobrou formu, klidně bych vyřadil jeho. Matějovský hraje nejlepší roli, Vácha je jednoznačnou volbou na defenzivní štít. Divím se, že se málo zařazoval Vacek, když byl Vácha vykartovaný. Je poctivý a na rozdíl od Váchy nemá tolik sebevědomí, které by potřeboval od trenéra. Mareček je pro mě nevýrazný a zatím nepředvádí to, co by měl. Na jeho místě bych raději viděl Vacka. Takže - Vácha se vrátí, Matějovský má svoje místo a lepší formu než Hušbauer. Ale záleží na trenérovi, nevidím je každý den.
Pavel , 26. září 2014
Zdravím. Co si myslíš o chování a výkonech Lukáše Váchy? A prosím upřímně! Pokud jde o Váchu jako fotbalistu, řekl bych že jde o jednoho z nejpřeceňovanějších hráčů naší ligy. Procházejí mu zákroky, které mu na evropské scéně neprocházejí a pak se diví, že na evropské scéně se ho už rozhodčí nebojí vysypat,tak jako v Malmö. Fotbalově nic extra není a na jeho post bych v naší lize našel lepší hráče. A charakterově? Škoda slov. To jak si dovolil chytit v loňském derby mnohem staršího Kisela za límec a cloumal s ním, to byl vrchol. Přitom co on proti Kiselovi dokázal. Vůbec nic. A.nějaký respekt vůči klubu co ho vychoval? Tak to vůbec. Ten dostatečně "předvedl" v minulém derby v Edenu. Na place se chová jak blázen a Jediné co mu jde fakt dobře, je předvádět se na veřejnosti a upozorňovat na sebe těma nesmyslama na hlavě. Nečekám že budeš tak nekompromisní jako já, ale co si o něm myslíš Ty? Ale upřímně.
Je velká chyba jeho a hlavně Sparty, že ho po tak krátké době už zařadila mezi nějaké "legendy" Sparty. Zúčastňuje se kampaně sparťanských legend, to mu nepřísluší. Nemyslím si, že do takové pozice se řadí sám, to je chyba vedení. To pak podporuje jeho velké sebevědomí. To ale zase není špatně, hráč si musí věřit, to je jeho plus. Fotbalovost? Vácha se mi osobně líbí, umí si poradit s rozehrávkou, neschovává se. Nabízí se. Zaslouženě se dostal do reprezentace. Na věci mimo hřiště má každý svůj názor. Jestliže má potřebuje se pořád jinak česat a tetovat, to ať si dělá. Pro mě je důležité, jak se prezentuje na hřišti. Možná jen na můj vkus moc fauluje.
DanielSKS , 26. září 2014
Ahoj Martine. Očekávám, že jako slávista tělem i duší budeš v sobotu fandit nám. Je to tak? Ale na co jsem se tě chtěl zeptat především. Co myslíš že podle tebe Slavii ještě chybí k tomu, aby se vrátila tam kam patří? Přišel kvalitní trenér, řekl bych i kvalitní posily ( i když si myslím že posílit se musí pořádně i v zimě ), tak co ještě podle tebe chybí? A ještě jedna otázka. Nemyslíš že by Slavia nutně potřebovala posílit kraje obrany? V dnešním fotbale je nezbytné mít kvalitní a útočné krajní beky a já si myslím že ty Slavii chybějí na obou krajích. Jaký je tvůj názor? S pozdravem slávista DAN.
Určitě budu přát Slavii, aby zápas zvládla. Co Slavii chybí, už jsme popisovali v předešlých odpovědích a souhlasím s posilami na kraje obrany. Chybí i kvalitní křídelní útočníci, i když Vukadinovič mě překvapil a hraje dobře. Pak je potřeba ještě jeden útočník.
anonymni, 26. září 2014
Zdravim. Jak jste se dostal k praci v CT a jak Vas to bavi? Mate i jine ambice? Dekuji. Chtel bych Vas a nejen Vas, ale i vsechny komentatory a exoerty pochvalit za kvalitni komentare.
K práci v televizi jsem se dostal přes Marcela Ličku, který také chodil do studií a spolukomentoval zápasy. Kluky z televize jsem znal už z dřívějška, ale do kontaktu mě dostal až Marcel. Sháněli někoho, kdo by to oživil a já projevil zájem. V minulé sezoně přišla nabídka, první zápas Dukla-Olomouc jsem spolukomentoval s Vlastou Vláškem. A protože to klaplo a bylo to v pohodě, tak jsme se domluvili, že budeme pokračovat. Dneska už jsem odkomentoval kolem 70-80 zápasů. Baví mě to.
Michael, 26. září 2014
Dobrý den. Jak probíhá Vaše příprava na zápas v pozici spolukomentátora a jak v pozici experta ve studiu? Děkuji.
Připravuji se důkladně. Když spolukomentuji zápas, tak se soustředím na oba týmy, hráče. Čtu si, dávám si dohromady statistiky, koukám se na poslední zápasy. Pak se snažím získat informace o jednotlivých hráčích. Složité bylo MS a týmy jako Korea, africká mužstva. To byla pro mě neznámá. Bylo těžké se na to připravit i z toho důvodu, že šly zápasy rychle za sebou. Co se týče studia, musíte mít širší záběr. Na lize většinou víme, o čem budeme mluvit, nestřílíme to od boku.
Mudrc, 26. září 2014
Dobry den. Proc vetsina nasich hracu v zahranici nehraje (nebo jen sporadicky)? Tyka se to hlavne Bundesligy, kde je jich nejvic. Neni problem v tom. Nesedela by nasim hracum spis spanelska nebo portugalska liga kde neni zadny Cech? Netusite oroc v poslednich zapasech nebyl Tomas Kalas ani na lavicce? Kdo je podle Vas nejlepsi heac v nasi lize, a ve kterem klubu vy jste ho nejradsi videl? Dekuji. Jako expert jste skvely.
Je to spojené s přístupem a charakterem hráčů. Nejsou zvyklí pracovat v konkurenci, jaká tam je. Hráči, kteří dostanou šanci jít ven, jsou tady nadstandardní a je s nimi takhle zacházeno. Nejsou zvyklí pracovat na tréninku na 100 %, protože vědí, že budou hrát. Pak se to najednou s přestupem do lepší ligy změní. Přitom tam nejsou lepší hráči, jde jen o ten přístup a charakter. Naši kluci to rychle vzdávají a vracejí se. Jestli by našim hráčům neseděla jiná liga? Ve Španělsku je liga nadstandardně vybavená hráči, kteří mají dovednosti. Proto tam zájem o naše hráče není. Vybrat jednoho nej fotbalistu z ligy je těžké. Když přemýšlím, tak mě napadá třeba Zavadil v Brně, Došek ve Slovácku, ale nechci na nikoho zapomenout. Jsou to třeba i cizinci v Teplicích - Litsingi, nebo v Ostravě - Narh.
Ocelar, 26. září 2014
Zdravim. Ktera zahranicni liga je Vase nejoblibenejsi, a o kterych mate prehled? Dekuji.
Bundesliga, kde jsem šest let hrál. Infrastruktura, fanoušci, ekonomická situace v Německu - to je příklad pro všechny. Pak se mi líbí samozřejmě Anglie, Španělsko...
Jackie, 26. září 2014
Dobry den. Ktere kluby si myslite, ze se udrzi v boji o pohary az do koncr a ktere si myslite, ze by nas tam nejlepe reprezentovaly? Dekuji.
Bude to znovu Sparta, Plzeň. Líbí se mi Teplice. Jablonec má vysoké ambice. Slovácko hraje velice pohledný a účelný fotbal. Má to dobře poskládané, trenér Habanec odvádí velice dobrou práci. Pokud vydrží zdraví, tak Slovácko klidně může být hodně vysoko.
Lukáš, 26. září 2014
Dobrý den, kdo myslíte že je nejlepší hráč slavie a sparty?
Fotbal je kolektivní hra a vždycky se dá vyhlásit po zápase, kdo byl nejlepší. Ale abych uměl říct, kdo je celkově nejlepší z týmu, to si netroufám. Jejich forma a vliv jejich výkonu se mění. Je to těžké.
David, 26. září 2014
Dobrý den, myslíte, že by měl v derby nastoupit Timo Konaté v základní sestavě?
Neviděl jsem celý poslední zápas Sparty proti Hradci. Mám nějaké informace, ale vždycky je důležité se rozhodovat podle momentální formy. Konaté má Spartě co dát, nabízí se za Dočkala. Když jsem viděl zápas v Neapoli, tak bych Dočkala posadil. Reprezentant-nereprezentant. Absolutně zklamal, hráč s jeho zkušenostmi nemůže být takhle neviditelný. Formu nemá ani Hušbauer. Pokud se objeví na lavičce on, pak by se Dočkal přesunul do středu a Konaté by vyběhl na kraji. Líbí se mi, je rychlý a dynamický. Navíc má formu, aby v základní sestavě byl.
Bláža, 26. září 2014
Jakou roli budou hrát při derby fanoušci?
Jako vždycky velkou. Atmosféra bude perfektní, doufám, že se nikdo neuchýlí k nekalostem a věcem, které nepatří na stadion. Ať tam jsou hecovačky, fandění, nepřál bych si urážky, i když k nim dojde... Fanoušci určitě ovlivní utkání svým fanděním.
Honza Voříšek, 26. září 2014
Dobrý den pan Hyský, nepřijde vám poněkud neprofesionální, když má pan Lavička připravena střídání předem na papírku a nereaguje na průběh zápasu?
Naopak. Každý trenér musí mít před zápasem připravené varianty. Trenér Lavička před každým utkáním má různé varianty, ne jenom tři střídání. Reaguje určitě na vývoj a výsledek.
Bořivoj Lupeň, 26. září 2014
Dobrý den, Stále si myslíte, že strčení Chramosty do Kaši nebyl faul? Jen Vám připomenu, že tento podle Vás "dovolený zákrok" fakticky rozhodl celý zápas. Je fér, když do někoho očividně strčíte, rozhodíte jej natolik, že Vám spadne pod nohy a tento nechtěný pád je ohodnocen červenou kartou a penaltou? Děkuji za odpověď.
V tom spolukomentáři je to rychlé a stojím si za tím. Je to fotbal, není to taneční. Malinké postrčení tam bylo, ale nerozhodlo o tom, že Kaša spadnul a musel faulovat. Byla to jeho nešikovnost a zápas to ovlivnilo.
Jiri Kudža, 26. září 2014
Dobry den, predem hlasim, ze patrim k Vasim velkym kritikum, podle meho mate velmi nudny projev a malou, nezajimavou slovni zasobu.Nicmene, i tak se zeptam, jak jste se dostal k praci, nechci psat slovo experta, dejme tomu k praci spolukomentatora? A k derby, jaky ocekavate prubeh hry, respektive jaky herny styl by jste naordinoval slavistum vy? Dekuji za odpoved, at se dari.
Dobrý den, jsem rád, že mám i nějaké kritiky. Jenom kritika vás může posunout někam dál. Musím říct, že mám spíš odezvy pozitivní. Ale za každou konstruktivní kritiku a radu jsem rád. Přál bych každému, aby si to zkusil. Spolukomentovat utkání je těžší než být hostem ve studiu, kde máte trošku prostoru si něco rozmyslet a připravit. Není jednoduché vždycky něco zajímavého najít, záleží na průběhu. Vím, že to není ideální, ale snažím se a baví mě to. Dříve, když jsem hrál, jsem tolik fotbal jako teď nesledoval.
Radim, 26. září 2014
Co říkáte na návrat Milana Baroše do Baníku, pomůže Baníku dostat se, kde patří?
Milan Baroš je velká osobnost. Takových moc nemáme mezi aktivními fotbalisty. Jeho profesionalita, přístup k fotbalu - to je pro Baník velký přínos. I pro fanoušky, marketing... Malinký otazník mám nad jeho zdravotním stavem. I přestože má nejlepší péči, tak jsem zvědavý, jak na tom bude. Jestli chcete být lídrem týmu, tak to musíte hlavně ukázat na hřišti.
Víťa Palička, 26. září 2014
Souhlasite s nazorem Hrebika, ze Sparta na Evropu nema?
S názorem souhlasím. Byla ale chyba i ve vedení Sparty, po úspěšném ročníku musí dojít k výraznému posílení. Pořád hrají stejní hráči, trenér Lavička se málokdy uchyluje ke změnám a hráči nejsou pod tlakem. Od konkurence v týmu se všechno odvíjí. Sparta je finančně silná, možnosti má. Klidně mohla přivést někoho za zahraničí jako Teplice. Vím, že asi nepřivedou hráče z bundesligy, který střílí góly, to je nemožné. Na domácí scéně je na tom momentálně lépe Plzeň, která se snaží spolu se Spartou kupovat nejlepší hráče v lize.
petr1, 26. září 2014
Dobrý den, nepřijde vám divné, že taktika Sparty je už dlouhodobě neustále stejná bez ohledu na soupeře? Zatažení Matějovského mezi obránci, následná rozehrávka, stahování Lafaty do hloubi pole, balon na křídlo... Není už Sparta přečtená? Díky za odpověď!
Sparta je určitě přečtená. Co se týče základní rozehrávky, kdy se Matějovský stahuje mezi obránce, to je klasická věc a účinná. To praktikuje hodně týmů. Problém Sparty je, že při současné hře musí hrát rychleji, mít víc rychlých přihrávek, náběhů a rychleji měnit těžiště hry. Je tam málo diagonálních míčů, kterými by překonali hluboký blok. Způsob hry je jasný, ale když měla Sparta formu, nikdo tomu nedokázal čelit. Jako na jaře, kdy vyhrála titul. Momentálně je ale v týmu jen málo hráčů, kteří mají formu. Spíš je to pomalé. Souhlasím s Jardou Hřebíkem, líbila se mi jeho kritika před Zwolle. Kritizuje to, že tým zpohodlněn, nemá tolik presinkových situací. To samozřejmě bolí, hráči musejí být 90 minut ve sprintu. Když to ale nedělají, tak to soupeřům pomáhá.
Karlito, 26. září 2014
Dobrý den, mohl byste se vyjádřit ke kauze Turyna?
Trénoval jsem Slavii U16, byl jsem u týmu čtyři měsíce včetně vánočních svátků. Turyna byl hráč, který podle mého názoru nesplňoval (co se týče charakteru) požadavky, které by hráč Slavie měl mít. Navíc byl po dlouhodobém zranění a chyběla mu pokora. Jen jsem chtěl, aby byl součástí týmu, ale nechoval a netrénoval tak, jak bych si představoval. Proto došlo k hráčské výměně se Spartou, odkud přišel Kuchta. Ten je pracovitější a v době, kdy se tato událost stala, byl i jednoznačně fotbalovější a lepší ve fotbalových dovednostech. Incidentů kolem Turyny bylo víc, ne jen jeden. Několikrát jsem ho musel vyhodit z tréninku. Pak to vyeskalovalo vzpourou, doslova řekl: "Kurvíte mi fotbal." To mi spadla brada.
Pepa.D, 26. září 2014
Čau Martine.Chtěl bych se zeptat,kde je slabina v týmu slavie?Hrajem takovej náhoda fotbal,přitom hráči jako je latka,Boudjemaa,Baez,Balaj,Vukadinovič,Piták to znači kvalitu.A v čem je hlavní rozdíl mezi Spartou a Slavii v současné době?
Nenazval bych to "náhoda fotbal", je to jen jiný styl než praktikuje Sparta. Viděl jsem na tréninku, že slávisté vědí, co mají dělat a jak reagovat. Slabiny? Pořád je to o kvalitě hráčů, ta rozhoduje. Nedá se o všech hráčích říct, že by byla kvalita dostačující. Rozdíl mezi Spartou a Slavií je v tom, že Letenští jsou stabilizovaný klub, který jde po příchodu Jardy Hřebíka jasným směrem. Má vybudovanou koncepci od mládeže po první tým. Navíc má mládežnické centrum na Strahově. To Slavii chybí. Teď ale přišel Míra Beránek a doufám, že vymyslí nějakou koncepci i ve Slavii. Nepracuje se tam, jak by se pracovat mělo. Každý si jede na sebe, trenéři nespolupracují, často se mění. Nefunguje to. Tahle fakta přispívají k tomu, jak se prezentuje tým. Míra Beránek potřebuje čas, aby mohl pracovat, tým poskládat a jinak pracovat s mládeží. Je to otázka na dlouhé povídání.
Almaz Struhár, slávista, 26. září 2014
Dobrý den, chtěl bych znát váš názor na "změnu" majitele. Myslíte si že klubu prospěje fakt, že Eden bude konečně patřit Slávii?
První věc, kterou bych rád řekl, tak informace byla předčasně vynesená ven. Spekulace to není, jednání probíhají. Ale nic není dojednáno. Co mám informace, tak pořád se jedná. To může trvat týdny, měsíce a může se také stát, že z toho sejde. Ale spojení majitele klubu a stadionu je podle mě priorita. Vztahy tam nebyly dobré. Slavia se necítí v Edenu jako doma. Využívá minimum prostorů, třeba juniorka se nedostane ani do posilovny. Každý využitý čas na stadionu se musí platit a takhle to nejde. Spojení těchto subjektů by klubu pomohlo.
Martin Duda , 26. září 2014
Dobrý den chtěl bych se zeptat co říkáte na hráče boudjemaa podle mne hraje mnohem lepe na kraji než na pozici ofenzivního záložníka Co na to říkáte vy ?
Když přišel do Slavie, byl jsem z něj nadšený. Hrál ve středu zálohy, na kraji si ho představit neumím. Není to rychlík, dynamický hráč, předpoklady pro to nemá. Spíš je to špílmachr, umí dát finální přihrávku. Vím, že v létě byl ve špatné fyzické kondici, doháněl to, měl extra tréninky. A často je zraněný. Má problémy svalové, výrony atd. Na profesionální úroveň, kde se hodně trénuje, nebyl tolik zvyklý. Ve Slavii teď na tom pracují, hlavně na fyzičce. Každopádně je to hráč, který má dovednosti, aby hrál dobře a pomohl Slavii.
Patrik Jaroš, 26. září 2014
Dobrý den, pane Hynsky Mám otázku kam by měla slavia ještě posílit ? (Hráče)
Určitě. Chybí levý obránce, křídlo a pořád útočník. Ale to jsou posty, které by potřebovaly posílit i jiné týmy. Útoční hráči nejsou, je jich málo. Vím, že trenér Beránek se o to snažil, ale záleží na finančních možnostech klubu. Ve Slavii se stalo několik změn a ještě neskončily. Ta kvalita ještě není taková, jakou by Slavia měla mít.
kakadu, 26. září 2014
Má šanci se prosadit Juliš? Jestli ano, tak proč a kdy? díky
Momentálně moc velkou šanci nemá. Je mladý a přeskočil Schick. V hierarchii se posunul před Juliše. Tomu bych radil, aby šel na hostování do jiného týmu. To je krok, který mu může pomoci. Kdyby se mu dařilo, tak se do Sparty může vrátit. Teď ale na to nemá.
hempik, 26. září 2014
Zdravim Martine, zajimalo by me jak vidite nadchazejici derby, vyvoj zapasu, ktery team bude mit prevahu a ktery tym vyhraje. Diky ;)
Derby bude mít skvělou atmosféru, je vyprodáno. Ale abych se přiznal, tak nečekám nějaký líbivý fotbal. Spíš to bude opatrné. Ani jeden tým nebude chtít udělat chybu. Jak jsem už naznačil, styly jsou jasné a Sparta od toho nebude chtít ustoupit. Bude se chtít prezentovat postupným útokem, protože nemá hráče na extra protiútoky. Na hru do plných jsou připraveni. Pro Slavii naopak není prioritou hrát postupný útok. To si trenér Beránek vyhodnotil na začátku sezony dobře, po zisku míče se chce co nejrychleji dostat dopředu. Na takový fotbal potřebuje superútočníky nebo útočníky, kteří mají formu jako v úvodu sezony. A kdo vyhraje? Bude to vyrovnané, může skončit i remízou. Ale jsem špatný tipér :-)
Petr Kostroun, 26. září 2014
Myslíte jsi,že po dnešním výkonu R.BEDNÁŘE,který vstřelil 3 goly za Juniorku nastoupí v Derby Slávie-Sparta? Děkuji za odpověd
Myslím si, že ne. Góly za juniorku jsou hezké, odvedl dobrý výkon, upozornil na sebe. Sympatické je, že si o zápas řekl sám. Cítí, že nehraje. To nikomu nepřidá. Ale ze začátku do zápasu nevstoupí. Otázka je, jaký bude průběh. Třeba ho pak trenér Lavička využije. Když se ale podívám na dlouhodobější formu, tak Bednář po právu nedostává prostor. Třeba Nešpor je kvalitnější.
Tomáš , 26. září 2014
Překvapí Slávia Spartu něčím?
K žádnému překvapení se asi neschyluje, týmy se dobře znají. Sledují se pečlivě. Otázka je v tom, kdo vůbec za Slavii nastoupí. Balaj a Nitrianský nemůžou. Zraněný je Mikula. Zřejmě dostane šanci Dostál, který toho moc neodehrál. Trenér Beránek bude hrát znovu jen na jednoho útočníka a kvalita dopředu není velká. Asi bude chtít ucpat střed hřiště, bude hrát na tři záložníky uprostřed - Baez, Gecov, Zmrhal. Překvapit se třeba můžou standardní situací, kterou ještě týmy neprovedly. V herní stylu překvapení nebude. Sparta bude hrát systém postupného útoku, bude aktivnější, bude chtít hře dominovat. Slavia bude hrát na protiútoky.
Martin, 26. září 2014
Čau Martine, dokáže se člověk, který nikdy nehrál profesionálně, stát profi fotbalovým trenérem? Jakou tomu dáváš šanci, že by někdy mohl koučovat v derby? :-)
Možné to je. Špičkoví profesionální fotbalisté se nerovná špičkový profesionální trenér, to je jasné. Ale jsou to spíš výjimky. Šance je minimální. Trenéři sami fotbal hráli, i když nemusejí mít odkopáno 200 ligových zápasů. To prostředí ale musejí znát, zažít to. Hráči poznají, jestli má za sebou nějakou herní průpravu.
Lukas, 26. září 2014
Zdravím. Jak podle vás bude zvládat Lafata souboje s tvrdým Latkou? Myslíte, že ho slávistický kapitán dokáže uhlídat?
Dobrý den, myslím si, že David Lafata je jeden z hráčů, kteří mají ve Spartě stabilní formu. V lize góly dává i přesto, že se týmu nedaří. Proti Latkovi to nebude mít jednoduché, ale myslím si, že stoperská dvojice ve Slavii momentálně nehraje dobře. Latka hodně fauluje, i když Lafata není rychlostní typ a nechce balony za obranu. Ale Latka měl velké problémy na Bohemce. Každý souboj s Mikušem řešil faulem, v dobré formě není. To stejné i Bílek, po zranění kotníku není v dobré formě. Bude to jeden z klíčových duelů Lafata proti dvěma stoperům Slavie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud