26. září 2014 • 13:07

Den s derby: Kde fandit už ráno? Lze sehnat lístky? Co si obléct?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký fotbalový den už od rána. Přesně tak si mohou fanoušci užít poslední zářijovou sobotu, která od 18:00 vyvrcholí v Edenu soubojem mezi fotbalisty Slavie a Sparty. Jenže svůj program lze začít už brzy ráno. Smůlu mají pouze ti, kteří si nepořídili vstupenky v předprodejích.



Ženské derby

Když dorazíte ráno na tréninkovém hřišti u stadionu Sparty, už v 8:15 tam začne derby juniorek Sparty a Slavie. O tři hodiny později na stejném místě vypukne i prvoligové derby fotbalistek, ve kterém půjde nejen o vedení v první lize. Pro Spartu také o odvetu za minulou sezonu, v níž ji Slavia třikrát porazila, pro Slavii zase o generálku na zápas Ligy mistrů s Barcelonou. Vstupné na oba zápasy je zdarma, pro fanoušky bude připravený stánek s občerstvením.

Pochod z Letné

Tohle už je tradice. Fanoušci hostujícího klubu se vydávají pochodem přes hlavní město k stadionu, kde se hraje derby. Sparťané si naplánovali odchod ve 14:30 z Letné.

LIGA NARUBY: Sparta vyhraje derby, protože... vyhraje Slavia
Video se připravuje ...

Vstupenky jsou pryč

Kdo se nezajímal dřív, má už nyní smůlu. Na derby je vyprodáno! „Už nejsou k dispozici ani vstupenky z propadlých internetových rezervací,“ řekl iSport.cz tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba. Také vstupenky do sparťanského sektoru jsou už pryč. Do ochozů by kvůli snížené kapacitě mělo dorazit necelých 19 tisíc diváků. Sobotní šlágr 9. kola tak bude sledovat suverénně nejvyšší návštěva sezony. Dosavadním maximem je 11.072 diváků z nedělního utkání mezi Plzní a Ostravou.

Co se chystá na stadionu

Oba tábory se na vrchol ligového podzimu pečlivě připravují. Slávisté plánují několik velkých choreografií, fanoušci Sparty zase budou prodávat speciální trička pro všechny, kteří zamíří do vyhrazeného sektoru. Všechny ostatní vyzývají, aby přišli v rudém.

DOTAZNÍK: Lafata vs. Latka. Co o sobě řekli? Co na sobě obdivují?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud