3. října 2014 • 15:25

Libor Došek se stal nejlepším hráčem září, mezi trenéry vyhrál Ščasný

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Slovácka Libor Došek se stal Hráčem měsíce září v anketě Ligové fotbalové asociace. 36letý útočník dostal od fanoušků téměř 2400 hlasů a těsně porazil sparťanského kapitána Davida Lafatu. Třetí místo obsadil teplický obránce Nivaldo.



Libor Došek je s devíti brankami momentálně nejlepším střelcem Synot ligy. V září se vytáhlý útočník trefil čtyřikrát, což mu vyneslo premiérový triumf v této anketě. Došek už se předtím dvakrát dostal do finálové trojice, ale letos v srpnu ani před rokem v říjnu nevyhrál. 

„Vážím si ocenění, které mi věnovali fanoušci. Užívám si toho, že se mi daří. Ve svém věku si toho vážím o to více," řekl brněnský rodák při dnešním převzetí trofeje od Ligové fotbalové asociace. „Ovšem jsem pokorný. Může se stát, že se dařit přestane. Jsem nad věcí. Navíc tohle ocenění je i pro celý tým," dodal člen Klubu ligových kanonýrů.

Došek nasbíral jen o 84 hlasů více než druhý Lafata, ale ještě těsnější souboj se odehrál v anketě o Trenéra měsíce. Tím se nakonec stal trenér Teplic Zdeněk Ščasný se ziskem 2355 hlasů. Druhý Roman Pivarník (Bohemians 1905) dostal o 33 hlasů méně. Třetí místo obsadil Pavel Tobiáš, který přitom působí na lavičce Příbrami až od poloviny září.

Ščasného Teplice si v průběhu září připsaly ve čtyřech zápasech dvě vítězství a jednu remízu, nastřílely osm gólů a v tabulce SYNOT ligy čeří vodu těsně za medailovými pozicemi. Zejména na domácím stadionu se prezentují atraktivním útočným fotbalem a navíc tu třikrát v řadě udržely čisté konto. Kouč žlutomodrých byl za tyto výsledky odměněn trofejí, kterou převzal v pátek na stadionu Na Stínadlech.

„Je to příjemné, protože fanoušci ocenili výsledky a výkony našeho mužstva. Na druhou stranu se jedná jen o dílčí úspěch,“ řekl Ščasný poté, co si podruhé v kariéře mohl vychutnat tyto slavnostní pocity. „Nemáme tolik bodů, kolik bych si představoval, takže to není úplně optimální. V některých zápasech jsme zahráli opravdu velmi dobře, ale chyběly nám góly. To se naštěstí v posledním utkání se Slováckem změnilo. Věřím, že dokážeme udržet vysoký standard,“ dodal.

Hráč měsíce září:

1. Libor Došek (1. FC Slovácko) 2393 hlasů
2. David Lafata (Sparta Praha) 2309 hlasů
3. Nivaldo (FK Teplice) 2178 hlasů

Trenér měsíce září:

1. Zdeněk Ščasný (FK Teplice) 2355 hlasů
2. Roman Pivarník (Bohemians 1905) 2332 hlasů
3. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram) 2134 hlasů

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud