5. října 2014 • 04:57

Vyloučený Rada seřval Narha i rozhodčí. Nevím, co sudí viděl, zuřil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Slovácka Tomáš Rada si pořádně zavařil. V utkání s Baníkem Ostrava viděl od úvodu rudě. Zavinil první gól, dostal žlutou kartu a pak si koledoval o vyloučení. Dočkal se po necelé hodině hry, kdy složil Narha a pakoval se ze hřiště. Vztekle přitom řval na sudího. „Byla to nesmyslná karta, nevím, co rozhodčí viděl,“ stál si za svým při hodnocení duelu Rada. „Tuhle porážku ale beru na sebe,“ dodal.



Tenhle zápas si opora Slovácka za rámeček nedá. Vyloučení, chyba před první brankou, navíc měl Tomáš Rada na triku i další zákroky, po nichž ho arbitr mohl vyloučit. Frydrycha trefil ve vápně loktem krátce po půli, k zemi složil i dalšího bankovce Štěpána ve středu hřiště.

„Co se stalo ve vápně nevím, ale ten zákrok na Štěpána byl neúmyslný,“ dušoval se fotbalista. Navenek působil klidně, ale dobře věděl, že dostane od trenéra Habance vynadáno. „Emoce jsou ve mně pořád,“ vykládal.

Slovácko - Baník Ostrava: Druhá žlutá a vyloučení pro Radu
Video se připravuje ...

Po červené kartě se přitom Rada nevěřícně chytil za hlavu a vystartoval na sudího. Dohady vyvolaly strkanici dalších hráčů na trávníku. Obránce Slovácka se každopádně neměl k tomu, že by zamířil do kabin. Vyrazil ještě za Narhem, aby mu vyčinil. Zdálo se mu, že je vyloučení nespravedlivé. Smířit se s červenou kartou nemohl ani při odchodu do kabin a své řekl i čtvrtému arbitrovi u tribuny.

Kouč Slovácka tohle všechno nemohl přehlédnout a potvrdil už před kamerami, že flastr hráče nemine. „Je to viník naší porážky,“ vypálil ostře. „Tedy spoluviník,“ dodal posléze. „Dostane finanční postih, nic jiného na tohle neplatí,“ doplnil kriticky.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slovácko - Baník Ostrava 1:2
Video se připravuje ...

Experti v televizi se shodli, že zkušený zadák Slovácka byl od úvodu rozhozený. „V páté minutě přišel šlapák od Kukece, pak už nebyl v pohodě. Ten problém se pak už s vámi veze,“ všiml si Pavel Karoch.

Jeho kolega Milan Luhový by vyhnal Radu z placu už na startu druhé půli po zmíněném zákroku na Frydrycha. „Rozhodčí se s ním neměl mazlit. Takovým zákrokem může soupeři vyrazit zuby, nebo zlomit nos. Naopak ten zákrok na Štěpána nebyl úmyslný,“ myslí si bývalý reprezentant. Na druhé straně ocenil, že Rada přišel po utkání před kamery České televize. "To by hodně hráčů neudělalo."

A jak ostré zákroky viděli hráči Ostravy. Třeba obránce Frydrych se ataku na jeho osobu jen usmál. „Tohle je fotbal, nebudu nijak brečet,“ nezlobil se po utkání na Radu autor vítězné trefy Baníku. Určitě ho více než případná bolest těšilo cenné vítězství. Druhé v řadě, kterého Ostrava dosáhla v nastavení.

Střelec prvního gólu Baníku při utkání na hřišti Slovácka - Francis Narh. Baník Ostrava vyhrál zápas 2:1.
Střelec prvního gólu Baníku při utkání na hřišti Slovácka - Francis Narh. Baník Ostrava vyhrál zápas 2:1.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud