5. října 2014 • 18:20

CELÝ SESTŘIH: Sparta se trápila, Liberec porazila díky penaltě 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápili se, ale vyhráli. Fotbalisté Sparty si do tabulky Synot ligy připisují další důležity tři body. V desátém kole porazili na Letné 1:0 Slovan Liberec. O výhře obhájce titulu rozhodl v 75. minutě z penalty Bořek Dočkal. Utkání jsme sledovali živě na iSport.cz



V základní sestavě Sparty stejně jako v týdnu v Evropské lize proti Bernu nastoupil Konaté, ani na lavičce opět nebyl kvůli potížím s kotníkem Hušbauer. Po půlhodině hry navíc domácí přišli také o zraněného Váchu, kterého musel nahradit Mareček. "Lukášovo zranění je stínem na vítězství, ale podle prvních informací rentgen zlomeninu zánártní kůstky neodhalil," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Právě u Konatého začala první vážná akce úvodního dějství. V 17. minutě záložník z Pobřeží slonoviny našel Krejčího, který přiťuknul Dočkalovi, jeho střelu však liberecký brankář Kolář vyrazil.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Sparta - Liberec 1:0
Video se připravuje ...

O dvacet minut později střílel Konaté po odraženém míči těsně vedle tyče a v ještě větší příležitosti se v závěru poločasu ocitl Kadeřábek, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokoval Pimpara. "Věděli jsme, že zápas bude o dobývání, protože Slovan má v sezoně snad průměr jedné obdržené branky na zápas," podotkl Lavička.

Po přestávce jako první zahrozil Liberec po chytře rozehraném rohu, Pavelka ale z voleje zamířil vysoko nad domácí branku. Na druhé straně byl Lafata přesnější, ale s jeho přízemním pokusem si Kolář bez problémů poradil.

Sparta poté soupeře přitlačila, jenže dlouho bez efektu. Po individuální akci neuspěli Konaté s Přikrylem, který dokonce šel sám na Koláře. Obhájce titulu se dočkal až v 75. minutě, kdy penaltu nařízenou za ruku Pokorného proměnil Dočkal. "Ruku jsem si trefil sám a jenom mi to škrtlo prst. Co vím, tak podle pravidel by se neměla pískat," uvedl obránce Liberce.

Lukáš Vácha musel z utkání odstoupit kvůli zranění.
Lukáš Vácha musel z utkání odstoupit kvůli zranění.

Penalta Bořka Dočkala
Video se připravuje ...

"Na Spartu jsme přijeli s jasným cílem, který se nám celý zápas dařilo plnit, ale bohužel přišla penalta. Těžko se mi hodnotí, chtěl bych to vidět na videu, ale myslím, že se pískat neměla," prohlásil kouč Slovanu Samuel Slovák. "Jinak to byl remízový zápas, protože soupeře jsme do šancí nepustili a když už, tak jsme to dobře vyřešili," dodal.

Sparta se tak minimálně do večera posunula na první místo o dva body před Plzeň. Naopak Liberec si prodloužil čekání na vítězství na čtyři zápasy a od sestupového pásma Slovan dělí pouhé dva body. "Víme, že bodově to zdaleka není ideální, ale mužstvo potenciál má, jen ho zatím bohužel moc nenaplňuje," uvedl Slovák. "Kluci makají, bojují, nedostáváme moc gólů, ale remízy nás sráží. Věřím, že se to brzo zlomí," přidal kouč Severočechů.

10. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branka: 75. Dočkal z pen.. Rozhodčí: Příhoda - Mencl, Urban. ŽK: Frýdek, Šural, Fleišman (všichni Liberec). Diváci: 8475.

Sestavy:

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha (31. Mareček), Dočkal, Matějovský (86. Kováč) - Konaté, L. Krejčí (70. Přikryl) - Lafata. Trenér: Lavička.

Liberec: O. Kolář - Coufal, Karišik (69. Pokorný), Pimpara, Fleišman - Mudra (80. Luckassen), Pavelka, Ďubek (84. Calazans), Soungole, Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

Šance Bořka Dočkala
Video se připravuje ...

Šance Konatého
Video se připravuje ...

Šance Kadeřábka
Video se připravuje ...

Šance Davida Pavelky
Video se připravuje ...

Šance Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Costova šance
Video se připravuje ...

Lukáš Vácha musel z utkání odstoupit kvůli zranění.
Lukáš Vácha musel z utkání odstoupit kvůli zranění.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud