Michal Koštuřík
9. října 2014 • 04:50

Pelta chystá miliony. Do Jablonce chce přetáhnout střelce Šurala!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další přestupový majstrštyk má v merku jablonecký boss Miroslav Pelta. Podle důvěryhodných informací Sportu hodlá v zimě přetáhnout ze sousedního Liberce ofenzivního záložníka Josefa Šurala! Cena? Člen širšího reprezentačního kádru je prý k mání za 500 tisíc eur (zhruba 13,7 milionu korun). „Pelta je připravený to zaplatit,“ uvedl zdroj obeznámený se situací.



Majitel lačného Jablonce má zálusk na nejlepšího libereckého střelce a tahouna ofenzivy Josefa Šurala. Ten sice v září prodloužil v klubu smlouvu do léta 2017, ale to pro Peltu není překážka. Spíš výzva. A ty on miluje.

Po chystaném transferu se pochopitelně chodí po špičkách. Oslovení lidé se oficiálně zaklínají, že o ničem nevědí. Po straně ale utrousí, že na tom „něco bude“. Pelta prý svěřil legislativu kolem celého obchodu do rukou Petra Doležala, generálního ředitele Jablonce. „Pepa je zajímavý hráč, ale tímto směrem se momentálně nevyvíjíme,“ prohlásil Doležal.

Jeden z mnoha soubojů mezi libereckým Šuralem a plzeňským Procházkou Jeden z mnoha soubojů mezi libereckým Šuralem a plzeňským ProcházkouFoto Pavel Mazáč Sport

Co na to Šuralův zástupce Zdeněk Nehoda? „Nic o tom nevíme. Opravdu,“ vyjádřil se za celou agenturu Nehoda Sport, podle něhož nemá čtyřiadvacetiletý brněnský odchovanec v novém kontraktu výstupní klauzuli o přestupové sumě. Částka, za niž by Liberec svou oporu pustil, však je daná. A podle zpráv Sportu stvrzená i písemně.

„S panem Karlem (majitelem klubu – pozn. aut.) jsme ústně domluvení, za kolik by Pepu prodal. Spolupracujeme dlouhodobě, důvěřujeme si,“ uvedl Nehoda. Byznysmen Ludvík Karl je údajně ochotný produktivního záložníka či útočníka zpeněžit za půl milionu eur. „Ty peníze by Pelta sehnal,“ reagoval zdroj Sportu.

Zřejmě však bude muset soupeřit se zahraničními kluby, které Šuralovy schopnosti zaujaly. Na autora pěti podzimních gólů se pravidelně jezdí dívat pozorovatelé z ciziny. „Chceme, aby šel v zimě ven,“ řekl Nehoda. „O Pepovi se ví, například na zápas Liberce na Spartě se byli kvůli němu podívat dva skauti ze západní Evropy. Samotný Šural také preferuje zahraničí. Všechno je to otázka jeho výkonnosti,“ doplnil Zdeněk Nehoda.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud