Richard Šíma
17. října 2014 • 13:19

Velký návrat už DNES? Baroš chce nastoupit za Baník, trenéři ho brzdí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to docela obyčejný duel Baníku s Jihlavou, který by na Bazaly nevábil nijak extrémní návštěvu a nebudil žádnou zvláštní pozornost. Tentokrát je tomu ale jinak. Ostravský fanoušek je zvědavý, zda se Milan Baroš objeví na hřišti. Alespoň na několik posledních minut. Baník napětí zvyšuje a láká do ochozů zdarma držitele Karty FCB. Prý aby přivítání slavného odchovance po jeho druhém návratu bylo co nejdůstojnější.



Nastoupí, nebo ne? Jedno je jisté. V základní sestavě se Milan Baroš dnes večer neobjeví. Na lavici náhradníků, jak sám říká, usedne. Ale ukáže se i na hřišti? On sám chce. Trenéři jeho nadšení po zkušenostech s Markem Jankulovským a Václavem Svěrkošem brzdí.

Naposledy si Milan Baroš za Baník zahrál loni v červnu. Pak odešel do Antalyasporu, kde se zranil. Nyní je zpět v Ostravě a k jeho návratu na hřiště se skutečně schyluje. „Na lavičku určitě půjdu. Do zápasu bych zasáhnout chtěl, ale všechno je to o domluvě s trenérem,“ prohlásil Baroš. A zmínil ještě jednu důležitou okolnost. „Bude taky záležet na vývoji zápasu,“ dodal odchovanec Baníku.

Co na to trenéři? „Milan má přesně odměřené tréninkové dávky, které absolvuje. On už by chtěl hrát, ale musíme ho brzdit,“ řekl Tomáš Bernady, oficiální hlavní trenér Baníku. „Máme stále ještě docela čerstvé zkušenosti s tím, jak dopadly návraty Marka Jankulovského a Václava Svěrkoše, kteří se také vraceli po vážných zraněních kolene. O tom, jestli Milan bude připraven jít do hry, ještě stále není rozhodnuto,“ řekl Bernady.

Ještě před několika dny se zdálo nepravděpodobné, že by Baroš mohl do utkání s Jihlavou jakkoliv zasáhnout. Spíše se čekalo, že se nejdříve rozehraje v některém ze zápasů ostravské juniorky. Ta hrála doma v pondělí proti Jablonci, Baroš se zápasu nezúčastnil.

Teď se náhle dá vycítit, že Barošův nástup do utkání s Jihlavou, byť jen na pár minut, zdaleka vyloučený není. Hráč chce, fanoušci jsou přímo dychtiví, jen trenéři nabádají k opatrnosti. Baník dokonce umožnil všem držitelům Karty FCB vstup na utkání zdarma.

„Chceme, aby přišlo co nejvíce lidí. Abychom Milana důstojným způsobem přivítali,“ prohlásil Jaroslav Baďura, tiskový mluvčí klubu. Co z toho plyne? Že se s Barošovým nástupem do hry počítá? „Přivítat Milana bude možné i v případě, že bude jen na lavici nebo na tribuně. Na Bazalech rozhodně přítomen bude,“ zamlžil mluvčí.

Milan Baroš sršel během prvního tréninku s týmem Baníku dobrou náladou
Milan Baroš sršel během prvního tréninku s týmem Baníku dobrou náladou

Ačkoliv Baroš ještě po svém druhém návratu do Baníku neodehrál ani minutu, trenéři si jeho nynější a zatím krátké působení v klubu pochvalují. „Milan je velice pozitivní člověk. Je ho plná kabina, při tréninku plné hřiště,“ pravil trenér. „Hráči, kteří ho znali jen z televizních zápasů reprezentace, ho mají najednou vedle sebe. Učí se od něj, chtějí se před ním ukázat, to všechno je pro celkové klima v týmu velmi pozitivní,“ poznamenal Bernady.

Zápas s Jihlavou je utkáním aktuálně pátého týmu tabulky s předposledním. „Teď přichází série zápasů se soupeři z té nižší části tabulky,“ upozornil ostravský kouč na skutečnost, že po dnešním duelu s Jihlavou zamíří Baník do Příbrami, pak přivítá doma Hradec Králové a zajíždí do Českých Budějovic.

„Teď se to může lámat. Buď si v těchto zápasech pozici nahoře upevníme, anebo ještě vylepšíme, nebo si situaci zkomplikujeme. Podle postavení v tabulce jsme teď favoritem, což je role, na kterou jsme nebyli zvyklí. A například o Jihlavě si myslím, že je to mužstvo, které rozhodně nepatří na poslední příčky tabulky,“ dodal Bernady.

Ostravští trenéři nemohou pro dnešní duel počítat s dlouhodobými marody Svěrkošem a Vengřinkem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud