19. října 2014 • 05:00

Šibenice v Liberci i hradecká patička. Gólové parády, co neměly efekt

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parády, které na vítězství nestačily. Přesně to platí třeba o gólové patičce hradeckého Aleše Čermáka do sítě Českých Budějovic. Nádherně, tentokrát dělovkou ještě před vápnem, se pak v Liberci blýskl Makedonec Veliče Šumulikoski v dresu Slovácka. Výstavní byla i rána brněnského Pavla Košťála do sítě Sparty. Nakonec se ani jeden ze střelců výhry svých týmů nedočkal.



V sobotu byla k vidění celá řada nádherných branek, i když často zásahy nepomohly týmům k vítězství.

V sobotních zápasech padaly parádní branky
Video se připravuje ...

Hradec byl v úzkých, prohrával s Dynamem doma 0:2, ale pak srdce „Votroků“ zaplesala. Po úniku Haliloviče po levém křídle a jeho přihrávce před branku skóroval patičkou Čermák.

Fotbalista Sparty, který ve východočeském klubu pouze hostuje z pražské Sparty, se trefil zblízka elegantní patičkou. Tou nachytal gólmana Jihočechů Křížka a snížil na 1:2.

Hradec Králové - České Budějovice: Gól patičkou Aleše Čermáka
Video se připravuje ...

Jenže Hradec Králové brzy inkasoval potřetí, a i když nakonec ještě dokázal korigovat skóre na konečných 2:3, nestačilo mu to ani na remízu. Porážka znamená pro východočeský klub obrovské zklamání, klub je totiž na posledním místě se šesti body.

Slovácko, které ještě nikdy v Liberci nevyhrálo, mělo našlápnuto tentokrát velmi slušně a zdálo se, že může přepsat historii. Po půlhodině totiž ještě před pokutovým územím odpálil bombu levačkou Šumulikoski a liberecký brankář Kolář se stihl jen otočit za míčem, který prosvištěl do jeho sítě. Slovácko vedlo 1:0 a během chvilky vedení ještě navýšilo.

Slovan Liberec - Slovácko: Parádní Gól Veliče Šumulikoskiho
Video se připravuje ...

Hosté už se možná viděli s třemi body v kapse, jenže to se zle přepočítali. Liberec dvěma góly po pauze vyrovnal a odvrátil potupu. I v tomto případě tak Šumulikoski slavit po závěrečném hvizdu nemohl.

Podobně dopadl ve večerním utkání také brněnský stoper Pavel Košťál. Ten snižoval v utkání se Spartou na 1:3 krásnou ranou z dálky, ale Zbrojovce to nebylo nic platné. Na další korekci skóre už Brňané neměli čas ani sílu. Sparta vyhrála 3:1.

"Otevřela se přede mnou obrana, já jsem šel a zkusil to. Jsem rád, že to vyšlo. Už jsem toho měl plné zuby. Zápas už byl rozhodnutý, Sparta si to pohlídala. Je to zkušený mančaft. Je vidět, že mají všichni kvalitu.“

Brno - Sparta: Krásný gól obránce Pavla Košťála
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud