27. října 2014 • 09:25

HODNOCENÍ před šlágrem: Plzeň zlepšila obranu, Spartu táhnou opory

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První listopadový víkend ukáže, jak dopadne střet největších favoritů fotbalové Synot ligy. Plzeň i Sparta nabraly obrátky a unikají ostatním soupeřům. Tuzemská nejvyšší soutěž nenabízí větší lákadlo. Deník Sport a server iSport.cz nabízí přehled, jak si ligoví lídři stojí před zápasem podzimu. Ten vypukne už tuto sobotu od 20:15 ve Štruncových sadech.



Plzeň

1. Zlepšená obrana

Viktorii v úvodu sezony trápila nespolehlivá defenziva, měla problémy udržet čisté konto. Momentálně funguje lépe, už tři zápasy neinkasovala. Pomohlo i zařazení Lukáše Hejdy.

2. Pomalejší rozjezd

Plzeň na Slovácko předvedla v první půli svůj netypický výkon. Chyběl jí pohyb i šance. Pozor, nebylo to poprvé, co Viktoria vstoupila chladněji do utkání. Podobně na tom byla v Brně.

3. Silná lavička

Na české podmínky má trenér Koubek velmi široký kádr a v sobotu předvedl, že ho dokáže využívat. Když musel odstoupit Daniel Kolář, nahradil jej Tomáš Hořava. Totéž se povedlo v útoku.

4. Varianty v útoku

Vypadalo to jako zvláštní tah, když se Plzeň dohodla s Janem Holendou, ale ten při zranění Jana Chramosty rozšířil rejstřík typů v útoku. A své přednosti naznačil právě proti Slovácku.

5. Umí vyhrávat „ošklivě“

Týmy jako Plzeň, silné v kombinaci, mívají občas problémy vyhrát zápasy proti zalezlému soupeři, navíc když nemají svůj den. Ale Viktoria předvedla, že dokáže zvítězit i „ošklivě“. Taková utkání „dělají“ tituly.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slovácko - Plzeň 0:1
Video se připravuje ...

Sparta

1. Nejlepší obrana v lize

Zadní čtyřka Sparty se ustálila, stopeři v ní přestali rotovat zápas co zápas. A platí, že český mistr téměř neinkasuje, důkazem budiž nejnižší číslo v kolonce obdržených branek ze všech ligových týmů.

2. Marodka

Velký problém. Při zranění Josefa Hušbauera, Michala Breznaníka, Martina Nešpora, Lukáše Juliše a Patrika Schicka nemá Sparta příliš variant, jak si pomoct v případě mizerného dne.

3. Reprezentanti v laufu

Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí, David Lafata, Lukáš Vácha, Pavel Kadeřábek – pětka, která pomohla ve výborném kvalifikačním rozjezdu reprezentaci, je páteří Sparty. A tým těží především z jejich výkonů.

4. Objevený Konaté

Může za to z velké části i zranění Josefa Hušbauera, že se dostalo v sestavě na hbitého Afričana. Jeho nasazení každopádně výrazně pomáhá mužstvu při přechodu do útoku, v přímočarosti a rychlosti.

5. S Plzní neprohrává

V pěti posledních vzájemných zápasech Plzeň nevyhrála. Sparta má od září 2012, kdy Viktorii podlehla naposledy vinou nafilmované penalty Davida Limberského, výrazně lepší bilanci.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 1:0
Video se připravuje ...

Reprezentant do 21 let Michal Trávník si kryje míč před dotírajícím Václavem Procházkou
Reprezentant do 21 let Michal Trávník si kryje míč před dotírajícím Václavem Procházkou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud