27. října 2014 • 12:36

Horváth jde do třetí ligy! Kapitán se rozehraje na plzeňské farmě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth se chce udržovat v zápasovém rytmu a na vlastní žádost dohraje podzim v ČFL na farmě Viktorie v Domažlicích. Poprvé by mohl nastoupit už v úterý na hřišti Záp. Jiskra o tom informuje na svém webu.



Pavel Horváth míří na startu přípravy na trénink PlzněFoto Jaroslav Legner (Sport)
"Pavel Horváth by měl s domažlickými fotbalisty odehrát tři zápasy. K dispozici trenéru Purkartovi bude již v úterním odloženém zápasu v Zápech. Jiskra hraje všechna tato utkání venku, je tak otázka, zda se Pavel objeví i na domažlickém trávníku," stojí v prohlášení Domažlic na klubovém webu.

Podle Plzně je však zatím dohoda jen na jedno utkání, o dalším Horváthově působení v Domažlicích se pak bude teprve jednat podle aktuální situace.

"Jde o další krok v rámci návratu Pavla Horvátha po zranění. Nyní odehrál dva zápasy za juniorku a teď se zvolila varianta ČFL. Jak to bude dál, se teprve uvidí, zatím je dohoda na jedno utkání. Může se klidně stát, že Pavel v sobotu nastoupí proti Spartě," řekl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Devětatřicetiletý Horváth ještě v úvodu sezony za Plzeň nastupoval, ale s příchodem trenéra Miroslava Koubka i kvůli zdravotním důvodům vypadl ze sestavy a plnil především novou roli trenérova asistenta. Nyní už je zdravý, ale Viktorii se daří a Koubek nemá důvod zasahovat do středu zálohy, když na lavičce čeká na šanci i reprezentant Tomáš Hořava.

Horváth si tak byl zahrát i za juniorku Plzně, nyní chce využít možnost, že ho Viktoria může zapůjčit do Domažlic. Ty jsou nyní na třetím místě tabulky a pokud v úterý uspějí v Zápech, budou ztrácet jen dva body na Bohemians Praha, kteří drží první postupovou příčku.

Přes týden by měl Horváth normálně působit v Plzni, v Domažlicích se účastnit jen předzápasových tréninků a samotných zápasů. Pravidlo farem mu umožňuje i ve zbytku podzimu nastupovat zároveň za Plzeň i Domažlice, což dovolují i termíny, jelikož oba týmy nehrají ve stejný den.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud