Hynek Preisler
4. listopadu 2014 • 18:35

Inaugurace Krále Ještědu: Snad to vyjde i s Plzní, věří Hübschman

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minimálně na příštích šest měsíců teď patří Jablonci! Hübschman a spol. si do sousedního Liberce přijeli pro novou trofej „Král Ještědu“. Putovní cenu získali výhrou na hřišti Liberce 1:0 ve 41. Podještědském derby. A honosit se s ní mohou až do dalšího derby.



V krajské metropoli a sídle jejich fotbalového rivala v Liberci si skleněnou trofej přijel vyzvednout kapitán týmu Tomáš Hübschman s nejlepším střelcem Baumitu Filipem Novákem, koučem Jaroslavem Šilhavým a ředitelem klubu Petrem Doležalem. Broušenou mísu vítězům Podještědského derby předal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„V neděli nám pan hejtman přinesl štěstí a na dnešním setkání proto slíbil, že nás přijde podpořit v posledním podzimním utkání proti Plzni,“ prozradil kapitán Baumitu Tomáš Hübschman.

Jablonec dokázal na hřišti souseda v neděli vyhrát poprvé v historii první ligy. Na 21. pokus! „Po závěrečném hvizdu jsem kolem sebe sledoval obrovskou radost ze všech stran. Hráči, realizační tým a fanoušci především. Všem nám spadl kámen ze srdce. Věřím, že i naši příznivci stejně jako hráči výhru v Podještědském derby pořádně oslavili,“ uzavřel kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý, který v Liberci ještě před půl rokem trénoval.

„Zápas byl napínavý a moc jsem si ho užil. Slovan měl velké šance v prvním poločase, ale hosté se po přestávce zlepšili a nakonec asi vyhráli zaslouženě. Liberec bude mít určitě o motivaci víc to  soupeři vrátit v jarní odvetě,“ uzavřel hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Další Podještědské derby je na programu na jaře ve 27. kole na začátku května.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: FC Slovan Liberec - FK Baumit Jablonec 0:1
Video se připravuje ...

Derby očima miss Chlebovské: Jak Jablonec zlomil velké prokletí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud