Michal Koštuřík
22. listopadu 2014 • 22:41

VIDEO: Zápotočný se mě trošku dotknul, hájí se brněnský Moukanza

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česky si s ním ještě moc nepokecáte, ale nohama už „promlouvá“ v Synot lize velmi slušně. Třiadvacetiletý Donneil Moukanza spasil Zbrojovku ve veledůležité bitvě s Příbramí. Vstřelil jediný gól a zařídil vyloučení stopera Tomáše Zápotočného.



Francouzský útočník nastoupil potřetí v řadě v základní sestavě a zaznamenal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži. „Jsem šťastný, cítil jsem se dobře. Ale hlavní je, že jsme vyhráli,“ hlásil po zápase rodák z předměstí Paříže.

Brno - Příbram: Červená karta pro Tomáše Zápotočného
Video se připravuje ...

Moukanza byl u všeho. Nejprve šikovně obstřelil brankáře Boháče, využil přihrávky Pavla Zavadila. Po půlhodině pak natáhnul krok, pádil směrem k bráně, než se po souboji se Zápotočným skácel k zemi. Červená karta a přímý kop pro Zbrojovku.

„Byl jsem s míčem před ním a on mě fauloval. Trošku se mě dotknul,“ tvrdil brněnský objev, jenž před sezonou dorazil z Mladé Boleslavi.

Jenže zcela průzračné to nebylo. Příbramský kapitán se do protihráče z boku opravdu jen lehce opřel rukou, o žádný jasný nedovolený zákrok nešlo. „Spíš si myslím, že Moukanza uklouzl. Bylo to od rozhodčího necitlivé,“ mínil Zápotočný a byl zjevně blíž pravdě než brněnský hráč.

Co na to trenér hostů? „Já jsem to ze střídačky moc dobře neviděl, ale sudí byl blízko,“ pokrčil rameny kouč Pavel Tobiáš.

Každopádně platí, že Moukanza naklonil vyrovnaný duel na domácí stranu. Už proti Slovácku byl nejlepším hráčem Zbrojovky.

„On je silný v soubojích, dokáže si pokrýt balon a my se tak k němu můžeme dotáhnout. Taky je rychlej a dobrej do kombinace. Takže dobrý,“ usmál se jeho spoluhráč Alois Hyčka, který byl s mladým Francouzem před utkání poprvé v hotelu na pokoji. „Asi teď s ním budu muset být pořád,“ usmál se záložník po důležité výhře.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud