26. listopadu 2014 • 04:55

Dočkal se nové role lídra nebojí: Chci dosáhnout velké věci

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Báječné dva měsíce. Reprezentační góly do sítě Turecka a Kazachstánu, dalších šest tref v lize. Říjen a listopad měl záložník Sparty Bořek Dočkal jak vymalovaný. Stal se jedním ze symbolů vzestupu národního týmu i lídrů letenského týmu, který nahání rivala Plzeň a hraje o postup ze skupiny Evropské ligy. V rozhovoru pro deník Sport lehce okomentoval i lehkou kontroverzi kolem Lukáše Váchy a Václava Pilaře.



Kousavý tweet Lukáše Váchy proti penaltovému pádu Václava Pilaře trochu nabourává teze o bezvětří v reprezentaci. „Samozřejmě, že je tam rivalita, tohle je ale spíš taková výjimka, která se dosud nestávala,“ zamýšlí se Dočkal.

Pilař padá na zem... Jak se záložník Plzně chová při faulech?
Video se připravuje ...

„Jasně, že vždycky máte blíž k těm, se kterými se potkáváte v klubu, ale nedělá nám problém si sednout k jednomu stolu. Důležité je, že dokážeme bojovat společně,“ má jasno podzimní střelec, který doufá, že taková věc vztahy v reprezentaci nezhorší.

„Ale je to zrovna ta mimofotbalová záležitost, jež by to částečně ovlivnit mohla. Že se pokopeme na hřišti. Ale zároveň si nemyslím, že by na sebe byli kluci uražení, nemluvili spolu. Byl to spíš hec,“ uzavírá tuhle kauzu sparťanský záložník, který se nebojí role lídra ani v národním týmu.

„To není nic, co by mě mělo svazovat. Vždyť proto to hraju. Chci být úspěšný a chci tomu úspěchu zároveň co nejvíc pomáhat. Bez toho se nedá dosáhnout velkých věcí. Nejde, abych se schovával v těžkých chvílích a ukazoval se v těch lehkých,“ uvedl Dočkal v rozhovoru pro deník Sport.

Velký rozhovor nejen o Spartě a reprezentaci čtěte ve středečním Sportu!

Ve středečním Sportu najdete rozhovor s Bořkem Dočkalem Ve středečním Sportu najdete rozhovor s Bořkem DočkalemFoto Archiv Sport

Plzeň - Bohemians 1905: Pilařův pád a Hořavova penalta na 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - České Budějovice: Gól Bořka Dočkala na 4:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud