3. prosince 2014 • 04:58

ANKETA: Kdo byl nejlepší? Zvolte hráče podzimu Synot ligy

Autor: deník sport, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • David Limberský, Libor Došek i David Lafata nechybí v nejlepší desítce hráčů po podzimu Synot ligyDavid Limberský, Libor Došek i David Lafata nechybí v nejlepší desítce hráčů po podzimu Synot ligyFOTO: Koláž iSport.cz

    Česká fotbalová liga, jenž se premiérově prezentuje jako Synot liga, má za sebou všech šestnáct podzimních kol. Nechybělo v nich mnoho překvapení, zklamání i výjimečných individuálních výkonů. Kdo byl vůbec nejlepším hráčem podzimu? Z dlouhodobého známkování deníku Sport vyšla první desítka. Toho nejlepšího podle vás můžete zvolit v anketě webu iSport.cz.

  • Tiémoko Konaté

    Odehrané zápasy: 9
    Průměrná známka: 6,56

    Tiémoko Konaté Tiémoko KonatéFoto ČTK

    Sparťanský objev podzimu. Po nevýrazných výkonech a následném zranění Hušbauera dostal šanci a oslnil. Fanoušky bavily Konatého přímočaré průniky i kličky, zapracovat ještě musí na zakončení. Potenciál má ale velký.

  • Tomáš Wágner

    Odehrané zápasy: 9
    Průměrná známka: 6,56

    Tomáš Wágner Tomáš WágnerFoto ČTK/Radek Petrášek

    Kdyby se mu vyhnula zranění, mohl Tomáš Wágner nasázet ještě více než 7 gólů. Pro Mladou Boleslav se „host“ z Plzně stal každopádně klíčovým hráčem. Silný útočník je nebezpečný nejen ve vápně, pro svůj tým udrží nespočet důležitých míčů.

  • Libor Došek

    Odehrané zápasy: 13
    Průměrná známka: 6,54

    Libor Došek Libor DošekFoto ČTK/Dalibor Glück

    Kanonýr podzimu. Už šestatřicetiletý útočník Libor Došek je nadále nepostradatelným hráčem Slovácka. To dokazuje nejen úctyhodných 11 gólů, ale i mnohem horší výkony týmu při Doškově zranění.

  • Tomáš Hořava

    Odehrané zápasy: 10
    Průměrná známka: 6,5

    Tomáš Hořava Tomáš HořavaFoto ČTK

    Záložník Plzně si musel připadat jako na horské dráze. Na začátku sezony byl stabilním členem základní sestavy, poté spíše vysedával na lavičce. V posledních zápasech ale prokázal svoji nespornou kvalitu a zařadil se mezi klíčové hráče týmu. Například při výhře nad Spartou na hřišti Hořava úplně dominoval.

  • Daniel Kolář

    Odehrané zápasy: 12
    Průměrná známka: 6,5

    Daniel Kolář Daniel KolářFoto Michal Beránek (Sport)

    Tradiční opora záložní řady podávala opět velmi kvalitní a především stabilní výkony. Přestože i Daniel Kolář laboroval se zraněním, je v rámci Synot ligy se čtyřmi góly za Stanislavem Teclem druhým nejlepším střelcem Plzně.

  • Václav Pilař

    Odehrané zápasy: 16
    Průměrná známka: 6,31

    Václav Pilař Václav PilařFoto ČTK

    Návrat z Německa mu vyšel. Václav Pilař do jisté míry navázal na výkony, které podával v dresu Plzně před svým přestupem do bundesligy. Vyčítány mu byly jen až příliš ochotné pády.

  • Bořek Dočkal

    Odehrané zápasy: 13
    Průměrná známka: 6,31

    Bořek Dočkal Bořek DočkalFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Společně s kapitánem Davidem Lafatou byl právě Bořek Dočkal největším tahounem Sparty. Té pomohl hned sedmi góly a několika asistencemi. Ačkoliv se do známkování samozřejmě nemohou počítat, nelze zapomenout ani na jeho skvělé výkony z reprezentace.

  • Pavel Kadeřábek

    Odehrané zápasy: 16
    Průměrná známka: 6,31

    Pavel Kadeřábek Pavel KadeřábekFoto Michal Beránek (Sport)

    Vzpomenete si na zápas, který se pravému obránci Sparty vyloženě nepovedl? Pavel Kadeřábek předvádí neuvěřitelně vyrovnané výkony, svůj standard si odvede vždy. A velmi často přidává něco navíc, jeho podpora ofenzivy a zároveň zodpovědnost v obraně je příkladná.

  • David Lafata

    Odehrané zápasy: 16
    Průměrná známka: 6,31

    David Lafata David LafataFoto Michal Beránek (Sport)

    Kapitán Sparty zase pálil ostrými. Na podzim zaznamenal rovných 10 ligových tref, další góly přidal v pohárech. Stále platí, že je pro Spartu nepostradatelným útočníkem číslo jedna. Jeho obětavost a dřina jsou pro každého trenéra požehnáním.

  • David Limberský

    Odehrané zápasy: 14
    Průměrná známka: 6,29

    David Limberský David LimberskýFoto Michal Beránek SPORT

    Další ligová stálice. Levý obránce Plzně David Limberský svůj post jen tak někomu nepřenechá. Viktoria se na jeho výkony může maximálně spolehnout, to samé platí o reprezentaci. Těsně před koncem podzimu se ale zranil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud