3. prosince 2014 • 14:10

Liberec propustil Slováka a hledá náhradu. Mluví se o Petrželovi

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bídný podzim fotbalový Liberec uzavírá očekávaně: zbavil se trenéra. Důvod je jasný. Kouč  Samuel Slovák se s vloni čtvrtým týmem usadil po podzimu na sestupovém místě. U Nisy nyní hledají kouče pro jarní boje o setrvání mezi elitou. Ke žhavým kandidátům má patřit Vlastimil Petržela. „Liberec je pro mě srdeční záležitost, ale nejednám s ním,“ reagoval trenér druholigové Vlašimi. 



U Nisy prožili rušný den. Představenstvo trojnásobného mistra spolu s majitelem klubu Ludvíkem Karlem řešilo, jak se zachránit v první lize, kde je zatím Liberec předposlední. Níž nikdy nepřezimoval.

Jako k prvnímu kroku šéf sáhl k odvolání trenéra Samuela Slováka i s jeho asistentem Jozefem Valachovičem. „Představenstvo rozhodlo, že dál již v Liberci nebudu pokračovat, což jsem akceptoval. Rozešli jsme se však v dobrém. Věřím, že Liberec bude hrát na jaře efektivněji než dosud,“ řekl smířeně Samuel Slovák. 

„Stačilo nám málo. Kdybychom měli o šest bodů více, tak se bavíme o tom, jak posilnit mužstvo tak, abychom se dostali do evropských pohárů,“ dodal bývalý hráč Slovanu, jenž pod Ještědem působil pět a půl měsíce. Resumé v lize? Dvě výhry, devět remíz, pět porážek. 

Trenér Samuel Slovák už nepovede fotbalisty LiberceFoto Jaroslav Legner (Sport)

Jeho družina nesplnila ultimátum získat v posledních dvou kolech alespoň čtyři body, což by odvrátilo udělení tučné pokuty. Liberec jen remizoval s Jihlavou 2:2, naposledy padl v Příbrami 0:1 a tučný flastr tým neminul.

Ve hře byla v tomto případě za jistých okolností i demise sportovního ředitele Jana Nezmara. Ten však prozatím zůstává. „Nezlobte se, nemám chuť se k tomu nyní vyjadřovat,“ vzkázal stručně. 

Každopádně severočeský klub nyní hledá nástupce Samuela Slováka. „O novém složení realizačního týmu bude vedení klubu jednat v následujících dnech.

Zimní přípravu náš tým zahájí 5. ledna pod vedením nového realizačního týmu,“ sdělil tiskový mluvčí Lukáš Váňa. Jako o jednom z kandidátů se intenzivně spekuluje o Vlastimilu Petrželovi, jenž na vlastní oči sledoval poslední prohru Šurala a spol. v Příbrami.

„S Libercem nejednám,“ přiznal včera vpodvečer Vlastimil Petržela. Zároveň však připustil, že by případnou nabídku zvažoval. „Liberec je pro mě srdeční záležitost, protože jsem s ním poprvé postoupil do první ligy.

Liberecký Josef Šural už v poločase ligového duelu s Jihlavou věděl, že Slovan míří k dalšímu průšvihu.
Liberecký Josef Šural už v poločase ligového duelu s Jihlavou věděl, že Slovan míří k dalšímu průšvihu.

Navíc jsem se tam usídlil, takže bych to hodně zvažoval,“ připustil dnes kouč druholigové Vlašimi, který Slovan trénoval v letech 1992 až 1995. 

Již v minulosti v souvislosti s Libercem padalo také jméno Zdenka Frťaly z nedalekého Varnsdorfu, který po podzimu skončil ve druhé lize na stříbrné pozici. V létě byla ve hře i varianta, že by u áčka zůstal David Vavruška, jenž „modrobílé“ převzal na zbytek minulé sezony po vyhozeném Jaroslavu Šilhavém a dovedl ho do pohárové Evropy. Tam však Liberec rychle skončil, čímž odstartoval začátek konce Samuela Slováka. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud