16. prosince 2014 • 11:14

Vízek: Ať Sparta počká na Haška, pokud chce změnit trenéra

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta neskrývá po vyřazení z Evropské ligy zklamání a někteří její fanoušci volají po odvolání trenéra Vítězslava Lavičky. Tenhle názor Ladislav Vízek nesdílí, pokud by ale ke změně na pozici kouče došlo, dává Letenským jasnou radu: „Počkejte na Ivana Haška!“



Vízkovi je jasné, že cíle měla Sparta do sezony vyšší. „Ztráta Ligy mistrů mrzí nejvíc, Plzeň doma možná doženou, ale v Bernu přišli o evropské jaro a to se pak blbě přezimuje,“ shrnuje podzimní účinkování českých mistrů v komentáři pro dnešní deník Sport. „Fanoušci chtějí Víťu odvolat, tak jednoduché to ovšem není. Podle mého neseženou takového, který by takový tlak vydržel. Sparta by dokázala zlámat vaz i Mourinhovi!“ myslí si bývalý reprezentant.

Jestli ale nakonec vedení klubu z Letné přece jenom sáhne k trenérské rošádě, má Vízek jasného kandidáta. „Vidím tam jedině Ivana Haška . To je zarytý sparťan, autoritu má přirozenou. I když je prťavej a holohlavej, tak neslýchám, že by to byl tajtrdlík. Uznávají ho. Když promluví, tak ví, co chce říci, fotbalu skutečně rozumí,“ má jasno.

Hašek se sice nedávno upsal klubu z Arabských emirátů, ale stát se prý může cokoliv. „Nastoupil, hned prohrál, osobně ho čekám za tři týdny, že bude zase tady. Odskočil si jen na prodloužený víkend. Proto navrhuju, ať na něj Sparta počká, ještě dvakrát tam prohraje a u těch bláznů je na dlažbě okamžitě,“ pohlíží s tradiční nadsázkou na současné dění Vízek.

„Sice nevím, jestli se už nedal na islám a nevrátí se jako muslim, ale byl by tím pravým. O Spartě mluví jenom hezky, má tento klub schoulený u srdíčka. Je to ten pravý typ,“ nabízí Letenským budoucího trenéra.

Vízek má rovněž jasno, že by Sparta neměla sahat po trenérovi ze zahraničí. Nápady jako angažování Lothara Matthäuse nebere bývalý reprezentant vážně. „To je jen jméno, už vícekrát někde vyhořel. Nevěřím, že by to zvládl,“ dodává. „Háša je pro mě jasná volba.“

Pokud by se fotbalová Sparta rozhodla měnit trenéra, měl by bývalý reprezentant Ladislav Vízek pro vedení z Letné radu: Počkejte na Ivana Haška.
Pokud by se fotbalová Sparta rozhodla měnit trenéra, měl by bývalý reprezentant Ladislav Vízek pro vedení z Letné radu: Počkejte na Ivana Haška.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud