5. ledna 2015 • 14:00

Díky Kenijovi změníme styl, říká Beránek. Chce ještě Maďara Tamáse

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté pražské Slavie dnes zahájili zimní přípravu na jarní část sezony. Hráči osmého týmu ligové tabulky se ráno sešli na stadionu v Edenu a hned zamířili na kondiční soustředění do slovenské Korni. Trenér Miroslav Beránek během zimní pauzy neplánuje žádné velké změny v kádru.



"K velkým změnám došlo během léta a v průběhu podzimu. Teď je potřeba kádr stabilizovat, aby si hráči na sebe zvykli," řekl novinářům Beránek. "Už jsme tu osu v průběhu podzimu doplnili o jednoho stabilního hráče Levana Keniju, který nám může hodně pomoci. I díky němu možná budeme moci trošku změnit styl hry," dodal kouč.

Beránek žádné velké změny nechystá, Slavia líčí ještě na Maďara Tamáse
Video se připravuje ...

Do přípravy se zapojí uzdravení brankář Martin Berkovec a záložník Tomáš Mičola, Beránek na srazu přivítal také navrátilce z hostování Josefa Bazala a Marka Červenku. Vedení jedná o možném příchodu Maďara Krisztiána Tamáse, který už v prosinci na Slavii trénoval.

Na testech je v Edenu mladý srbský krajní záložník. "Na tomhle postu jsme měli gólové problémy. Je to obounohý hráč, hodně mladý, ročník 1996. Spíš se na něj podíváme z hlediska perspektivy, jak by nám mohl pomoci a v budoucnu třeba zapadnout do sestavy," uvedl Beránek.

Dobrotku chtěli, Gecov může jít

Oproti podzimu skončil slovenský obránce Martin Dobrotka, který se vrátil do Slovanu Bratislava. Vedení už nepočítá do A-týmu s Marcelem Gecovem.

"Martina Dobrotku jsme chtěli udržet, protože je charakterní hráč. Mohl hrát na více postech, takže z toho pohledu je to škoda. Ale končila mu smlouva, nakonec se rozhodl pro Slovan, tak jsem mu popřál hodně štěstí," řekl Beránek. "V tuhle chvíli není nic dalšího konkrétního na stole. Ale může se stát, že by ještě někdo odešel," dodal sedmapadesátiletý trenér.

Potěšilo ho, že prodloužil smlouvu nejlepší podzimní střelec Milan Škoda . "Chytil parádní podzim. I cítí, že tady patří k lídrům týmu. Je to vzájemné, že bude to pokračování i do dalších sezon," uvedl Beránek.

Obě ramena konečně drží. Berkovec ve Slavii opět zabojuje o jedničku
Video se připravuje ...

Během zimní přípravy chce vyřešit levou stranu sestavy. "Nejen post levého záložníka, ale i post levého obránce, protože Martin Juhar tam moc nechtěl hrát. Vyzkoušíme všechny varianty," řekl Beránek. "Je pravda, že krajní záložníci byli málo produktivní. Věřím, že i z vlastních zdrojů na tyhle posty najdeme hráče, kteří budou na jaře produktivnější," doplnil.

Slávisté začnou přípravu dvanáctidenním soustředěním v Korni u Žiliny, potom se vrátí do Čech a zimní pauzu uzavřou herním kempem v Turecku, kde by měli odehrát pět zápasů.

Beránek věří, že se tým připraví tak, aby na jaře vylepšil osmé místo v tabulce. "Tři týmy na čele jsou odskočené, pak je tam Mladá Boleslav a pak je to otevřené. Věřím, že tam někde se budeme pohybovat," dodal.

Slavia začala přípravu. A hned vyrazila na Slovensko
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud