Jakub Konečný
6. ledna 2015 • 04:50

PŘESTUPY v Synot lize: Po kom touží prvoligová šestnáctka?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo ze Synot ligy touží po největší posile?Kdo ze Synot ligy touží po největší posile?FOTO: Koláž iSport.cz

    První je Plzeň nejen po podzimu v ligové tabulce, prim zatím Viktoria udává i na transferovém trhu. Vyhlédnuté posily získala ještě dřív, než se oficiálně otevřelo přestupové okno, nicméně ostatní kluby se jí v rámci svých možností a potřeb pokusí vyrovnat. I letos platí, že každý tým (vyjma Brna) má svůj objekt touhy. Deník Sport se pokusil zjistit, o koho jde.

  • Viktoria Plzeň - Aidin Mahmutovič

    Aidin Mahmutovič Aidin MahmutovičFoto ČTK

    Lídr podzimní části si obstaral posily, které chtěl, už před Vánocemi. Nejprve přivedl Aidina Mahmutoviče, jenž by měl vylepšit produktivitu, k němu získal i Egona Vůcha – ten ovšem přijde až v létě.

    Do obrany si Plzeň přivedla stopera Jana Baránka z Baníku – v podstatě jako náhradu za Mariána Čišovského, jehož další působení ve Viktorii je vinou zdravotních komplikací krajně nejisté. Na otázku, jestli ještě bude chtít Miroslav Koubek další posily pro jaro, odpověděl: „Nikoliv.“

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Mahmutovič (Teplice), Baránek (Ostrava), Vůch (Teplice – přijde v létě)

    HOTOVÉ ODCHODY: Hora (Teplice), Končal (Ml. Boleslav – hostování), Chrien (Č. Budějovice – hostování)

  • Sparta Praha - Václav Kadlec

    Václav Kadlec Václav KadlecFoto Michal Beránek (Sport)

    Navzdory vyřazení z Evropské ligy a druhému místu v Synot lize se na Letné velké personální změny nečekají. Jako ideální posila do útoku byl vytipován Václav Kadlec, který může nastupovat jak na hrotu, tak i na křídle.

    Větší využitelnost je důležitá, protože David Lafata své místo uvolní jen v případě zranění. Kadlec se ocitl ve Frankfurtu na slepé koleji a před blížícím se mistrovstvím Evropy U21 potřebuje herní praxi, bylo by to řešení vhodné pro obě strany.

    Dalším mužem, kolem kterého obhájce titulu krouží, je pak jablonecký Jan Kopic. Byl by však drahý, a pokud by přišel Kadlec, jeho angažování by dávalo smysl pouze v případě avizovaného odchodu Josefa Hušbauera do Cagliari. Pro Spartu obecně platí, že se nejprve potřebuje zbavit několika neperspektivních hráčů, a teprve potom může uvažovat o doplnění kádru. Když se jí vyprázdní marodka, má hráčů až až.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Jánoš (Jihlava – návrat z hostování).

    HOTOVÉ ODCHODY: nikdo.

  • Jablonec - Marek Bakoš

    Marek Bakoš Marek BakošFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Pozice hrotového útočníka ambiciózní Jablonec na podzim pálila a větší konkurenci v útoku by kouč Jaroslav Šilhavý přivítal s velmi otevřenou náručí. Po podzimu bronzový Jablonec toužil například po Janu Chramostovi, na seznamu posil však v popředí figuruje Marek Bakoš, který pravděpodobně v zimní pauze po pěti letech opustí Plzeň.

    Stačí, aby kývnul, a bude hrát za Jablonec. Zájem však má i Slovan Bratislava... Na soustředění na Kanárské ostrovy Jablonec v pondělí odlétěl bez vytoužené útočné posily.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Masopust (Jihlava), Greguš (Ostrava).

    HOTOVÉ ODCHODY: Kubista (Jihlava – hostování), Loučka (Neugersdorf – přestup).

  • Mladá Boleslav - Jakub Rada

    Jakub Rada Jakub RadaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Trenér Karel Jarolím si jako nového dispečera vyhlédl Jakuba Radu, oporu Bohemians 1905. Aby to Klokany příliš nebolelo, nabízí Mladá Boleslav za sparťanského odchovance pět milionů korun a tři hráče na hostování k tomu – stopera Michala Smejkala, záložníka Jana Šislera a útočníka Lukáše Mageru. Jednání však komplikují nevyřešené závazky mezi oběma kluby z minulosti.

    Dále chce čtvrtý tým tabulky posílit útok, na testy dorazí zatím neznámý bombarďák z východní Evropy.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Končal (Plzeň – na hostování), Kúdela (Ordabasy Šymkent – z hostování), Brunclík (České Budějovice – z hostování), Šultes (Hradec Králové – z hostování).

    HOTOVÉ ODCHODY: nikdo.

  • Baník Ostrava - Matej Sivrič

    Matej Sivrič Matej SivričFoto Michal Beránek (Sport)

    Už se dohodli. Posílení ofenzivy bylo jednou z priorit Baníku. Mladoboleslavský útočník sice na podzim neodehrál ani minutu, v Baníku však prostor dostane. Ostravané se intenzivně snaží zacelit díru i po Jánu Gregušovi. Šuškalo se o možném příchodu Luboše Loučky, jenže ten zamířil do Neugensdorfu. Ostravané toužili také po frýdecko-místeckém záložníkovi Václavu Mozolovi, jehož si však patrně otestují Teplice. Koho ještě Baník lanaří? Třeba obránce Patrika Dresslera, vlastního odchovance, nyní hráče Žižkova.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Mateji Sivrič (Boleslav - na hostování).

    HOTOVÉ ODCHODY: Baránek (Plzeň), Greguš (Jablonec).

  • Teplice - Benjamin Balázs

    Benjamin Balázs Benjamin BalázsFoto ČTK

    Na startu přípravy klub dokončil transfer maďarského záložníka Benjamina Balázse, který přichází na Stínadla z portugalského klubu Vitória SC. Na testy si Teplice pozvaly také záložníka z Frýdku-Místku Václava Mozola a nigerijského útočníka Didiho Chukwumu, bratra současného forvarda Severočechů. Jako náhrada za Aidina Mahmutoviče už během podzimu dorazil Alen Melunovič, jehož postupně doplnili Jakub Hora i zapůjčený Lukáš Stratil. Ve žlutomodrém dresu by měl na jaře pokračovat i Nivaldo, kterému v létě končí smlouva a zajímá se o něj Panathinaikos.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Melunovič (Lódž), Stratil (Plzeň – hostování), Hora (Plzeň), Benjamin Balázs (Vitórie Guimaraes), Pecháček (Slavia).

    HOTOVÉ ODCHODY: Mahmutovič (Plzeň), Vůch (Plzeň)*

    *Jarní část sezony stráví na hostování v Teplicích.

  • Slovácko - Gabriel Leiva

    Gabriel Leiva Gabriel LeivaFoto Twitter.com

    Sedmý tým soutěže má dost nepovedených angažmá tuzemských borců a zaměřil svou pozornost do exotické ciziny. Výjezd do Kostariky by měl přinést realizaci přestupu mladého střelce Gabriela Leivy z Cartagines, který působil mimo jiné v juniorce slavného argentinského River Plate. Během ledna mají dorazit i dva vytipovaní ofenzivní hráči z Ghany.

    S uvolněním některé z opor se nepočítá, na vlastní žádost jde pryč zkušený gólman Melichárek.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: Melichárek (ukončení smlouvy), Dočekal (konec hostování).

  • Slavia Praha - Simon Deli

    Simon Deli Simon DeliFoto Dominik Bakeš (Sport)

    O stopera z Pobřeží slonoviny Simona Deliho se Slavia zajímala už v létě, ale ten nakonec odešel ze Sparty na hostování do Příbrami, kde odehrál solidní závěr podzimu. Je využitelný i ve středu zálohy. Nyní interes sešívaných o tohoto hráče znovu ožívá. V hledáčku je i talentovaný maďarský obránce Krisztián Tamás, jenž na podzim hostoval z AC Milán v druholigovém italském Varese a v prosinci byl ve Slavii na testech, a také budějovický levý bek Jaroslav Machovec.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: Dobrotka (Slovan Bratislava), Petr (Olomouc – z hostování), Gecov (hledá si angažmá), Pecháček (Teplice).

  • Dukla Praha - Ondřej Švejdík

    Ondřej Švejdík Ondřej ŠvejdíkFoto Michal Beránek (Sport)

    Čtyřiadvacet inkasovaných gólů během podzimní části přimělo vedení Dukly k vyztužení defenzivy. Celek z Julisky usiluje o příchod zkušeného obránce Ondřeje Švejdíka, jenž ve Spartě pouze vysedává mezi náhradníky. Letenský klub by se transferu nebránil, záleží však na jednáních se samotným hráčem. Výraznější škatulata v kádru Dukly nelze očekávat, během prosince se spekulovalo o odchodu útočníka Jeana-Davida Beauguela. Ten však léčí zraněný kotník a klub v zimě zřejmě měnit nebude.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: nikdo.

  • Jihlava - Adam Jánoš

    Adam Jánoš Adam JánošFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Na Vysočině se za pochodu přestavuje kádr. Po odvolaném Petrovi Radovi a dočasném záskoku Romanovi Kučerovi zkusí tým v soutěži stabilizovat nový hlavní trenér Luděk Klusáček. Na jaře se musí obejít bez talentovaného záložníka Lukáše Masopusta, jehož agent Pavel Paska nasměroval do Jablonce.

    Do Sparty se na začátek přípravy vrátil univerzál Adam Jánoš, ale v klubu doufají, že se do Jihlavy v průběhu zimy vrátí hostovat. Okamžitou posilou by měl být jablonecký Kubista.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Batioja (Niš), Lupták (B. Bystrica), Kubista (Jablonec), Kotnour, Urbánek, Přeučil, Teplý (všichni návrat z host.).

    HOTOVÉ ODCHODY: Masopust (Jablonec), Vidlička (Olomouc), Kovář (návrat z host.), Koloušek (přeřazen do juniorky), Irobiso (ukončení smlouvy), Jánoš (návrat z hostování do Sparty).

  • Příbram - Martin Zeman

    Martin Zeman Martin ZemanFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Klub momentálně intenzivně jedná o prodloužení hostování Martina Zemana, Martina Filla a Simona Deliho, kteří se na podzim ukázali jako klíčoví hráči mužstva. U prvních dvou by to neměl být velký problém, Deli má však podle informací blízko ke Slavii, kam už málem zamířil v létě. V případě, že se Příbrami nepodaří někoho z této trojice udržet, bude hledat náhradu. Dohodnutá je zkouška mladého zahraničního hráče, jinak se Středočeši po konkrétních jménech stále nerozhlížejí 

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: Švancara, Hajrepetjan, Pleško, Danoski, Tarczal, Štěpanovský (všichni ukončení smlouvy).

  • České Budějovice - Martin Dostál

    Martin Dostál Martin DostálFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Jihočeši chtějí přes zimu řešit především obranu a kraje zálohy. Zhlédli se proto v obránci Martinu Dostálovi, jenž může naskočit rovněž na kraji středové řady. Pětadvacetiletý hráč zasáhl v dresu Slavie do jediného zápasu. Dvanáctý celek aktuální tabulky už posílil stoper Marián Jarabica, do Teplic naopak zamířil Jakub Hora. Jisté je, že i přes zájem Brna zůstává v Českých Budějovicích na hostování Michal Škoda, klub touží udržet i Jana Vošahlíka. O jeho budoucnosti začne v tomto týdnu se Slavií jednat.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Jarabica (FK Čadca), Chrien (Plzeň - hostování).

    HOTOVÉ ODCHODY: Brunclík (Mladá Boleslav – z hostování), Herzán (ukončil kariéru), Hora (Teplice), Koreš (Slavia – z hostování).

  • Bohemians Praha 1905 - Marek Jarolím

    Marek Jarolím Marek JarolímFoto Michal Beránek (Sport)

    Klokani sní o zkušeném špílmachrovi Marku Jarolímovi z Liberce. Překážkou je však hodně utažený rozpočet.

    Po ukončení smlouvy se stoperem Erichem Brabcem nicméně budou určitě shánět středního obránce a podle zpráv z klubu i jednoho krajního kvůli vyztužení problematického postu. Jisté je, že v mužstvu se v zimě popere o šanci pár zahraničních hráčů, které trenér Roman Pivarník uvítá na testech.

    V Bohemians kromě Brabce pokračují všichni fotbalisté, kteří hráli na podzim.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: E. Brabec (ukončení smlouvy).

  • Brno - Nikdo

    Brno posilu nehledá Brno posilu nehledáFoto Koláž iSport.cz

    Pro Zbrojovku jsou zatím největšími posilami její hráči, kteří se postupně vracejí po dlouhodobých zraněních. S tréninkem začnou Markovič, Pašek i Mezlík, klub avizoval příchody jabloneckého záložníka Zoubeleho a slovenského útočníka Serečina, jenž naposledy působil v Arménii. Klub stále uvažuje o návratu útočníka Škody z hostování v Č. Budějovicích. „Přijít by měli dva zkušení hráči, kteří jsou schopní okamžitě hrát,“ uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Vyloučeno není ani angažmá nového brankáře. Limitem jsou finance.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Zoubele (Jablonec), Serečin (Jerevan), Avdič (Most – návrat z hostování)

    HOTOVÉ ODCHODY: Kaščák (ukončení smlouvy).

  • Liberec - Radoslav Kováč

    Radoslav Kováč Radoslav KováčFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Nový trenér Jiří Kotrba se netají tím, že chce přivést do obrany zkušeného borce a útočníka. Dozadu by rádi přivítali Radoslava Kováče, který u Nisy úspěšně působil. Jemu se však vracet nechce. Vedení Slovanu jednalo i s Ondřejem Švejdíkem, jemuž by Sparta v odchodu nebránila, ovšem ani hráč nemá chuť zamířit na sever. A zájem o Romana Hubníka šéfové Plzně zarazili. Do útoku si Liberec mimo jiné vytipoval sparťanského forvarda Martina Nešpora, ovšem případný transfer komplikují jeho zdravotní potíže.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: nikdo.

    HOTOVÉ ODCHODY: Budnik.

  • Hradec Králové - Peter Mráz

    Peter Mráz Peter MrázFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Hradec Králové by rád vyztužil svou obranu o jednoho stopera, líbil by se mu například Peter Mráz z druholigového Táborska, toho však bude těžké získat, protože jihočeský klub nechce v zimě oslabovat.

    Příchodem útočníka Davida Petruse naplnili Východočeši část svého plánu, kdy chtěli přivést typově jiného forvarda, než které dosud mají. „Votroky“ také trápila pozice levého obránce, tam se v přípravě pokusí prosadit Jaroslav Zelený, jenž se vrací z hostování v Karviné.

    HOTOVÉ PŘÍCHODY: Petrus (Baník Ostrava – na hostování), Zelený (Karviná – z hostování).

    HOTOVÉ ODCHODY: Kotiš (Varnsdorf – z hostování), Kulič (konec kariéry), Šultes (M. Boleslav – z hostování), P. Čermák (Senica – z hostování), Prokeš (Táborsko).

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud