9. ledna 2015 • 12:09

Bakošův přestup padá. Chtěl víc, než mu Jablonec mohl nabídnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonci se až dosud dařilo plnit přestupové plány. Ale v jednom případě neuspěl. K transferu Marka Bakoše z Plzně do Baumitu nedojde. Severočeský klub se nedohodl se slovenským útočníkem, do hry teď vstoupila Mladá Boleslav.



Odlišné představy o podmínkách smlouvy rozhodly o tom, že Marek Bakoš neoblékne zelenobílý dres Jablonce. Třetí tým ligy se nyní rozhlíží v zahraničí a chystá se vytipované útočníky testovat během soustředění na Tenerife. „Když ukážou, že jsou lepší než Lafata , zůstanou,“ vzkázal jim s nadsázkou majitel klubu Miroslav Pelta .

Trenér Jaroslav Šilhavý ve včerejším rozhovoru pro Sport připustil, že ani přesně neví, jak dopadla jednání s Bakošem, nicméně Miroslav Pelta, předseda FAČR a majitel klubu v jedné osobě, potvrdil, že z transferu sešlo. 

Útočník Marek Bakoš odstartoval přípravu v Plzni, mluví se ale o jeho možném odchodu ze Štruncových sadů. Útočník Marek Bakoš odstartoval přípravu v Plzni, mluví se ale o jeho možném odchodu ze Štruncových sadů.Foto Barbora Reichová (Sport)

„My jsme měli o Bakoše zájem, s Plzní jsme se domluvili, dostali jsme zelenou k jednání s hráčem. Mysleli jsme, že je to jednoznačné, ale nedomluvili jsme se s hráčem na podmínkách, což mě překvapilo,“ řekl Sportu Pelta.

Jablonecký boss odmítl, že by ho Bakoš svým jednáním zklamal, nicméně nečekal až takové požadavky.

„Myslím, že má o sobě (vyšší) mínění. Chtěl jsem ho hodně, ale vzhledem k věku a předchozím zdravotním potížím jsme to nechtěli (splnit). Ovšem choval se fér. Každý má nějakou představu, a buď mu ji splníte, nebo ne. U mě platí, že když někoho oslovím a necítím z něj ten chtíč hrát za Jablonec, nejdu do toho. Jsem raději, když se peníze řeší jakoby pod čarou, ne první,“ uvedl s tím, že další nesoulad podle něj panoval ve formě transferu. Pelta jej chtěl na hostování, Bakoš, jemuž v létě vyprší smlouva, preferoval přestup.

Jablonec neuspěl už podruhé

O jednatřicetiletého forvarda nyní podle aktuálních informací Sportu projevila zájem Mladá Boleslav a v nejbližší době by se mělo rozhodnout, jestli rozšíří plzeňskou kolonii v kádru. Z Viktorie už tam hostují Tomáš Wágner , Michal Ďuriš a nově i Matěj Končal.

Jablonec pokračuje v hledání, během zimní pauzy neuspěl už podruhé, i v prvním případě lovil v Plzni, kde si vyhlédl Jana Chramostu , který tam hostuje právě z Mladé Boleslavi. Nicméně nedošlo k dohodě ohledně výše přestupové sumy.

Pelta potvrdil, že vedení klubu se nyní rozhlíží v cizině. „Vyčerpali jsme české možnosti, vydáváme se do zahraničí. Na soustředění na Tenerife měli přiletět dva hráči. Dal jsem svolení sehnat dobrého útočníka. Jednání nechávám na Petru Doležalovi a trenérovi, jen jsem jim sdělil, v jaké cenové oblasti dokážeme případnou posilu zaplatit. Jsou ve hře tři čtyři jména, zatím je to ve fázi,přijeď, ukaž, že jsi lepší než Lafata, a můžeš zůstat‘, říká s úsměvem Pelta.

Víc detailů odmítl prozradit, podle informací Sportu by mělo jít o hráče černé pleti. I tady, pokud hráči uspějí, však čeká klub licitování o podmínkách. Ani ne tak přestupové sumy jako platu.

„Paradox je v tom, že když si my, české kluby, prodáváme mezi sebou, částky jsou proti zahraničí ohromné. Tam je to v sedmdesáti procentech bez nároků na transferovou sumu, ale naopak, jsou tam vyšší nároky na gáži. To, co jsme v našich začátcích v lize dávali v korunách, oni chtějí v eurech, to je hmatatelný rozdíl,“ uzavřel Pelta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud