12. ledna 2015 • 12:35

Slavia ulovila novou posilu na Letné, do Edenu přichází Simon Deli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Slavii posílil záložník Simon Deli. Třiadvacetiletý hráč z Pobřeží slonoviny sice začal zimní přípravu v Příbrami, kde na podzim hostoval ze Sparty, ale nakonec z letenského celku zamířil do týmu vršovického rivala. V Edenu podepsal smlouvu na tři a půl roku.



"Dlouhodobě jsme ho sledovali a měli o něj velký zájem. Vidíme v něm obrovský potenciál, je použitelný ve středu zálohy i jako stoper," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

"Je fyzicky velmi dobře připravený, silný v soubojích a ve hře hlavou. Věřím, že našemu týmu vydatně pomůže," přidal trenér Miroslav Beránek.

Podle slávistického kouče je také velkou výhodou, že Deli už rok a půl působí v České republice. "Je adaptovaný, snaží se mluvit česky, takže i na tomto budeme pracovat," prohlásil Beránek.

Deli přišel do Sparty před třemi lety, ale za první tým nikdy nenastoupil. První start v nejvyšší soutěži si připsal až v Příbrami, předtím pomohl na hostování Českým Budějovicím k postupu z druhé ligy. Na kontě má zatím sedm ligových zápasů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud