13. ledna 2015 • 18:53

Sparta napravila výbuch s Eindhovenem: Porazila Celtic 3:2!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty porazili v přípravném utkání na soustředění v Las Palmas skotského mistra Celtic Glasgow 3:2. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky sice brzy prohrával, ale ještě v prvním poločase třemi góly skóre otočil a napravil tak nedělní prohru 2:5 s PSV Eindhoven.



Celtic poslal do vedení už ve druhé minutě Griffiths. Sparta, která nastoupila v útoku s Konatém místo Lafaty, vyrovnala ve 24. minutě, kdy se z dálky prosadil Matějovský. O chvíli později přidal další branku z brejku Krejčí a těsně před přestávkou dokonal obrat z penalty nařízené za ruku jednoho z obránců Dočkal.

Ve druhém poločase mohla Sparta, která v předchozím utkání s Eindhovenem promarnila dvougólové vedení, zvýšit náskok v 70. minutě, ale Kadeřábek z přímého kopu zamířil pouze do tyče. Celtic prakticky vzápětí snížil zásluhou Thomsona a kontaktní branka skotský celek probrala, ale navzdory zvýšené aktivitě už vyrovnat už nedokázal.

Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.
Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.

V turnaji na Kanárských ostrovech se představily tři týmy, a to kromě obou dnešních soupeřů i nizozemský PSV Eindhoven, který nakonec celé klání vyhrál. Porazil totiž divokým výsledkem 5:2 pražskou Spartu a těsně 1:0 i Celtic. Dnešní soupeři tedy sehráli duel o druhé místo.

Do utkání nezasáhl kapitán David Lafata ani krajní bek Costa, jehož trápily drobné zdravotní problémy.

Sparta Praha - Celtic Glasgow 3:2 (3:1)
Branky: 24. Matějovský, 31. L. Krejčí, 45. Dočkal z pen. - 2. Griffiths, 70. Thomson.

Sestava Sparty: Štěch - Kadeřábek, Holek (46. Švejdík), J. Brabec, Podaný - Matějovský (44. Vacek), Mareček, Dočkal (63. Schick) - Přikryl (84. Miskovič), L. Krejčí (46. Picault) - Konaté (79. Jánoš).

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud