Jan Podroužek
14. ledna 2015 • 04:50

Sparta zkoušela různé herní varianty: Co se (NE)povedlo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta odehrála na soustředění na Kanárských ostrovech dvě přípravná utkání s PSV Eindhoven (2:5) a skotským Celtikem (3:2). Celkem inkasovala sedm branek, o dvě méně vstřelila. Především si ale trenér Vítězslav Lavička testoval různé herní varianty. Jak viděl Spartou expert Sportu Jan Podroužek, který byl přímo na místě? Co se povedlo/nepovedlo?



CO SE POVEDLO

Podzimní střelci nespí
Bořek Dočkal se za Spartu prosadil na podzim devětkrát, od začátku zimní přípravy se trefil ve všech třech utkáních. Jak proti Vlašimi, tak i proti PSV a Celtiku na Kanárech. Proti Eindhovenu se prosadil i léty prověřený kanonýr David Lafata, autor 24 podzimních sparťanských branek.

Podaný, varianta za Costu
Forma levého beka Costy má stále do ideálních parametrů z minulé sezony daleko, ačkoliv se pomalu ze špatného podzimu zvedá. Dobrou volbou za něj by mohl být Jakub Podaný, který se do Sparty vrátil z úspěšného tažení Indií. Záleží ovšem na tom, jestli si ho Letenští nechají.

Neztratila se mezi slavnými
Sice to byl od nizozemského Eindhovenu velký nášup, sparťané ale místní publikum překvapili aspoň vypracovaným dvougólovým vedením v prvním poločase. Proti Celtiku podali daleko koncentrovanější výkon a po výhře 3:2 se v konečném pořadí vklínili mezi obě slavné značky.

Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.
Bořek Dočkal těsně před koncem prvního poločasu proměnil pokutový kop a Sparta vedla 3:1.

CO SE NEPOVEDLO

Obrana průchoďák
Ano, měřit se s hvězdami PSV, kteří výrazně působí i v nizozemském nároďáku, je složité. Nicméně i hráči Sparty sami přiznávali, že pět branek od nich dostat neměli. Dvakrát se složila obrana českého mistra i proti Celtiku, to dělá účet sedmi inkasovaných gólů za dva zápasy.

Štěchova práce nohama
Klidně takhle Sparta mohla dvakrát lovit míč ze sítě na soustředění proti PSV a Celtiku. Sice se nestalo, přesto je to varování. Marek Štěch potřebuje do budoucna výrazně zrychlit a zpřesnit při rozehrávce nohama, jeho odkopy dvakrát soupeř stihl zblízka blokovat.

Pátrání po Lafatovi č. 2
Nedá se říct, že by proti skotskému šampionovi Tiémoko Konaté nebo Fabrice Picault na místě Davida Lafaty zklamali, přesto vypadá hra Sparty s kapitánem v útoku silněji, nebezpečněji. Na pozici Lafaty se připravuje i talentovaný Patrik Schick, svou velkou příležitost proti PSV ale zazdil.

Nová sparťanská tvář Picault: Rasismus už mě nerozhodí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud